#17 Szakály Péter
Születési idő 1986. 08. 17.

Újpest FC - Budapest Honvéd
2020. június 6. 21:05

2020. június 6. 21:05

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Újra élet a Szusza gyepén
2020. május 16. - ujpestfc.hu
Döntetlennel kezdtük a felkészülést

Az MTK elleni barátságos mérkőzéssel tértünk haza újra a Megyeri útra. A találkozón a kapuban Pajovic kezdett, míg a mezőnyben Balázs, Heris, Ristevski, Burekovic, Simon, Onovo, Obinna, Pauljevic, Rácz, Koszta tízes vette fel a kesztyűt mai napi riválisunkkal. Jó iramban estek egymásnak a felek, szinte érezni lehetett, hogy már mindenkinek hiányzott egy kis futball. Kiegyenlített volt az összecsapás, de a 16. percben Schön Szabolcs talált egy kis lyukat a védelem tengelyében, és ezt kihasználva megszerezte a vezetést a kék-fehéreknek.
Innentől viszont élénkebben kezdtünk támadni, főleg a gyakran szabadon hagyott Pauljevic okozott többször veszélyt. Az egyik ilyen szituációban, egy félpályán megszerzett labdát továbbítottak hozzá, és ő nagyon szemfülesen a kint álló portás fölött helyezett a kapuba. A második találtunkból is oroszlánrészt vállalt, jól indult meg a bal összekötő helyén, tisztára játszotta magát, majd okosan gurított középre a második hullámban érkező Obinnának, aki kíméletlenül használta ki az adódó lehetőséget, ezzel 2-1-re formálva a meccs állását.

A második félidőt teljes sorcserével kezdtük. A gólvonalon Banai állt, míg több újoncot is avattunk a mezőnyjátékosok között, például Katona Mátyást és Moussa Traorét, de szerepet kapott Máté Zsolt, illetve az utolsó bajnokin debütáló Sedlacek is. A már megszokott nevekből pedig pályára lépett Perosevic, Calcan, Zsótér, Szakály, Csongvai és Bacsa Patrik. A felforgatott védelem még éppen csak szokta az új felállást, mikor egy szép mélységi passz találta meg középen Prosser Dánielt, aki nem hibázott és a 48. percben egalizálta a találkozó állását. Védők hiányában több ember is megfordult a hátsó négyesben, ezáltal természetesen a támadók névsora is itt-ott változott. Többször is lehetőségünk lett volna eldönteni a magunk javára az összecsapást, de az utolsó passzoknál hiányzott az a pici kis plusz. A legközelebb talán Szakály Péter állt a harmadik gólunkhoz, egy szélről jövő beadásra érkezett szép csukafejes mozdulattal, de hajszál híján lemaradt.

Maradt tehát a 2-2 döntetlen, a folytatás 20-án, szerdán a Paks ellen.

#17

Szakály

Péter

#17 Szakály Péter