#24 Rácz Barnabás
Születési idő 1996. 04. 26.
Újpest FC-Honvéd: Jegyvásárlás, beléptetés
2014. augusztus 14. - ujpestfc.hu

Szombaton 16:30-kor csapatunk a Budapest Honvéd együttesét fogadja a Szusza Ferenc Stadionban. A találkozót a Minősítő Bizottság kiemelt biztonsági kockázatúvá minősítette. Az alábbiakban a jegyvásárlás és a beléptetés megkönnyítésében igyekszünk segíteni szurkolóinknak.

Jegyvásárlás szurkolói kártya nélkül:

A Honvéd elleni belépőket elővételben szerdán, csütörtökön, pénteken 17:00 és 20:00 óra között a Megyeri úti 1-es pénztárban lehet megvásárolni. Az elővétel folyamán pedig természetesen lehetőség van a 14 éven alattiaknak, valamint a 65 év felettieknek szóló technikai jegyek kiváltására is. Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy elővételben minden, Újpest-szurkolók számára megnyitott lelátórészre olcsóbban lehet megváltani a jegyeket!  Csütörtökön és pénteken a „D” Lelátóra 1300, a “B” Teraszra 1500, az „A” Teraszra 2400, a Tribünre pedig 2800 forintba kerülnek a belépők. Jegy megvásárlásakor szükség van a vásárló nevére, születési idejére és helyére. Egyéb adat, így például lakcím megadása nem szükséges. Az egyszerűség kedvéért felsoroljuk, hogy mely igazolványokon szereplő adatok elfogadhatóak ahhoz, hogy valaki jegyet vásárolhasson: személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél. Tizennégy éves kor alatt: diákigazolvány, születési anyakönyvi kivonat.

A mérkőzés napján teljes áron lehet megvásárolni a belépőket, azaz a “D” Lelátóra 1400, a “B” Teraszra 1700, az “A” Teraszra 2500, a Tribünre 3000 forintba kerülnek a jegyek. A jegyvásárlás menete nem változik az elővételhez képest. Az elővételi pénztár a mérkőzés napján 12:30 órától tart majd nyitva, a többi jegypénztár 14:30 órakor nyit ki. Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy a Honvéd-mérkőzés napján a Mildenberger utcai pénztárak lesznek nyitva. Kérjük szurkolóinkat, hogy a Mildenberger utca felől érkezve vegyék igénybe az úgynevezett belső pénztárakat is, ezzel is tehermentesítve a két, Mildenberger utcára néző jegypénztárt. A legbelső pénztár kizárólag a szurkolói kártyával rendelkező szurkolók számára áll majd rendelkezésre. A szurkolói kártyákat szerdán, csütörtökön, pénteken 17:00 és 20:00 között lehet kiváltani a Megyeri úti 1-es pénztárban, ingyenesen. A Honvéd szurkolói a meccsjegy.mlsz.hu oldalon 1300 forintért vásárolhatják meg a belépőket. 

A jegyvásárlás folyamán a 2011. évi. CIV. törvény 16.§ szerint (ma már az Stv. 72. §), „(4) szerint a szervező vagy a jegyértékesítést a szervező megbízásából végző személy a belépőjegy, bérlet eladásakor, valamint a beléptetés során jogosult a néző személyazonosságát a személyazonosság igazolására alkalmas igazolvány alapján megállapítani. Magyarán szólva, természetesen jegyet vásárolhatunk egy családtagunknak, vagy barátunknak is, ha tudjuk az adatait, ám amennyiben például a pénztáros valószerűtlen adatot hall (csak a példa kedvéért, születési időnek valaki a 1885. 06. 16. dátumot adja meg), akkor összevetheti az adatokat az igazolványon szereplő adatokkal. Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.Kérjük szurkolóinkat, hogy olvassák el adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva.

Jegyvásárlás szurkolói kártyával:

A jegyvásárlás menete minden lépésben megegyezik a korábban leírtakkal, ugyanakkor a szurkolói kártyán lévő vonalkód leolvasásával a pénztárosnak nincs szüksége semmilyen további adatra, így a procedúra lényegesen rövidebbé válik. A belépők ára nem függ attól, hogy szurkolói kártyával, vagy anélkül vásárolják őket. A Mildenberger utca felől érkezve a legbelső pénztár a Honvéd ellen kizárólag a szurkolói kártyával rendelkező szurkolóknak áll majd rendelkezésre!

Jegyvásárlás online: 

Online a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni a belépőket, elővételi áron. Az online felületen ugyanúgy regisztráció szükséges, mintha a helyszínen váltanák meg a belépőket, fizetni kizárólag bankkártyával lehet. Kérjük mindenképpen nyomtassák ki otthon a belépőket, az online kifizetett jegyeket a pénztárakban nem áll módunkban kinyomtatni. 

A beléptetés folyamata:

A Stadionbiztonság Projekt keretében új beléptető kapukat szereltek fel tavaly a Szusza Ferenc Stadionban. A kapukról és a beléptetés megváltozott menetéről az Újpesti Közéleti Televízió forgatott rövid riportot a PMFC-Matias elleni tavalyi bajnoki mérkőzés előtt. Kérjük szurkolóinkat, hogy a minél gyorsabb áthaladás érdekében tekintsék meg az alábbi, kétperces videót. 

 (Az ÚKTV engedélyével)

Fontos információ még a beléptető kapukkal kapcsolatban, hogy az érkező szurkoló ne forgassa át maga előtt a rendszert, mert akkor nem tud majd belépni. Amennyiben egy jeggyel másodszor próbálnak majd belépni, a rendszer „ismételt” felirattal jelzi, hogy a belépő már felhasználásra került. Abban az esetben, ha a belépő érvényes, de a szurkoló eltéveszti a szektort, a rendszer a „téves kapu” kiírással tájékoztatja erről a szurkolót és a rendezőket.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a beléptető kapuba ne teljesen szemben, hanem vállunkat kissé előrefordítva, oldalazva lépjenek be.  Amennyiben táskával, vagy csomaggal érkezik a mérkőzésre, a videóban is látható módon, maga elé szorítva lépjen be a forgókapuba, a táska pántja, vagy ruházata ne akadjon be. Amennyiben mégis valamilyen probléma adódna, és a kapu megáll, kérjük szurkolóinkat, hogy ne kezdjék feszegetni, lökdösni azt, hanem figyeljenek a rendezők instrukciójára.

Ahogyan az elhangzott, a 14 év alatti, valamint a 65 év feletti szurkolóink számára a belépés ingyenes marad, de szükség lesz a kedvezményes jegy, vagy bérlet kiváltására. A rendszer érzékeli, hogy kedvezményes jeggyel, vagy bérlettel kísérlik meg a belépést, a rendezők ebben az esetben leellenőrzik majd, hogy a szurkoló jogosult-e a kedvezményes jegy igénybevételére.

A 2011. évi. CIV. törvény 16.§ (ma már az Stv. 72. §), 2) „c) szerint a beléptetéskor a rendező útján a belépőjegy, a bérlet birtokosának személyazonosságát ellenőrzi, és személyes adatait egybeveti a belépőjegy, a bérlet vagy a klubkártya (Újpesten szurkolói kártya – szerk.) adataival.

Akkreditáció a sajtó képviselői, valamint az MLSZ-kártya tulajdonosok számára:

Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a press@ujpestfc.hu email címen regisztráljanak a mérkőzésre péntek 12:00 óráig. Tekintettel arra, hogy névre szóló belépőket kell mindenki, így a sajtó képviselői és az MLSZ-kártyák tulajdonosai számára is kiállítani, kérjük a média és a szövetség munkatársait, hogy nevük mellett születési idejüket, és születési helyüket is küldjék el számunkra az akkreditációt igénylő e-mailben. Kérjük az MLSZ-kártyával jelentkezőket, azaz a szövetség által kiadott belépővel rendelkezőket, hogy ők is a fentiek alapján regisztrálják magukat, ám ők a ticket@ujpestfc.hu email címet használják.

A sajtó képviselőit emellett megkérjük arra is, hogy akkreditáció előtt olvassák végig akkreditációs szabályzatunkat, amely elérhető itt.

#24

Rácz

Barnabás

#24 Rácz Barnabás