#49 Pauljevic Branko
Születési idő 1989. 06. 12.

Újpest FC - Paksi FC
2020. november 27. 20:00

2020. november 27. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
A két büntetőre csak egyszer tudtunk válaszolni
2020. november 16. - ujpestfc.hu
A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat

Szombaton a második csapatunk Dabasra látogatott, ahol a Dabas-Gyón együttesével mérte össze az erejét. A két gárda a középmezőnyben helyezkedik el a tabellán, közvetlen riválisok vagyunk, a forduló előtt csupán egy pont választott el minket egymástól. Ahogy azt az összecsapás előtt Mundi Viktor már előre jelezte, a várakozásoknak megfelelően, egy szervezett, masszív tizeneggyel találtuk magunkat szembe. Az első félidő elején többnyire a küzdelem dominált, igazi kemény játékkal, de nem sportszerűtlen megmozdulásokkal. Bár ellenfelünk birtokolta többet a labdát, ez a helyzetekben egyáltalán nem látszott, sőt az első komolyabb gólszerzési lehetőségek is a mi nevünk mellé kerültek. Először Hegedűs Márk egy 20 méteres szabadrúgása csattant a kapufán, majd néhány minutummal később egy másik életerős pontrúgás kerülte el a Pest megyeiek kapuját. Így elmondható, hogy a játékrész vége már inkább mi fölényünket hozta, igaz, így is 0-0-val vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második 45 perc hasonlóan kezdődött, mint ahogy az előző befejeződött, Hegedűs révén megint nagyon közel álltunk a vezetés megszerzéséhez, de a bal felsőbe tartó lövését Pomozi Zoltán szép vetődéssel tornázta az alapvonalon túlra. A fehér mezes hazaiak is jelezték, hogy a pályán vannak, előbb egy életerős lökettel hívták fel magukra a figyelmet, majd egy szó szerint kiharcolt tizenegyest értékesített Ablonczy Gerjén. A büntető krónikájához mindenképp hozzátartozik, hogy nehezen meghatározható, hogy pontosan mit is fújt be a játékvezető a test-test elleni küzdelemben, de sárga lappal is büntette Hajnal Balázst, ami ugye kizár jónéhány szabálytalanság formát (lerántás, visszahúzás). Nem sokáig örülhettek az 1-0-s előnynek vendéglátóink, mert egy szép Kovács Dominik labdaszerzés után már érkezett is a gyors beívelés, amit remekül használt ki Hegedűs Márk és egalizálta a mérkőzést. Az egyenlítés után feljebb is toltuk a védekezésünket, ami meg is hozta a várt eredményt, többször is komoly ziccert tudtunk kialakítani, apró szépséghiba, hogy a befejezések nem voltak elég élesek. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a futball íratlan törvénye újra érvényesült. A dabasiaknál egy előrevágott labdára rástartolt Peres Csaba, aki ütközött Marko Rodic hálóőrünkkel, és a bíró újból a tizenegyespontra mutatott. Ablonczy megint magabiztosan vágta be a büntetőt, így alakult ki a 2-1-e végeredmény.

Az találkozó után Mundi Viktort kérdeztük, hogy ő hogyan értékelte ezt a 90 percet:

„Az első félidőben nem azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk, és amit tud. Az ellenfél birtokolta többet a labdát, igaz, ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Viszont a mi előre játékunk ebben a periódusban gyenge volt. A második játékrész már sokkal jobbra sikeredett, agresszívebbek lettünk támadásban. 1-1 után le kellett volna zárnunk az összecsapást, három darab 100%-os ziccert hagytunk ki. A sors fintora, hogy pont abban az időszakban kaptunk gólokat, amikor jobbak voltunk az ellenfélnél. Egyébként elégedett vagyok a srácokkal, ilyen összetételben is teljesen érett játékot mutattak, főleg a második 45 percben. Úgyhogy nem tudok rájuk rosszat mondani, esetleg annyit, hogy be kell rúgni a helyzeteket.”

A versenykiírás szerint a következő fordulóban november 22-én, vasárnap 11 órakor fogadjuk a Körösladányi MSK-t. Mivel jelenleg elég nehéz tervezni egy hétre előre, minden bizonytalan, így a hét második felében értesítünk benneteket, hogy lebonyolításra kerül-e a mérkőzés.

#49

Pauljevic

Branko

#49 Pauljevic Branko