Újpest FC - DVTK
2019. november 23. 19:30

2019. november 23. 19:30

Harmadik helyen végzett Győrben Öregfiúk csapatunk
2014. december 28. - ujpestfc.hu
Az utolsó mérkőzésen az MTK együttesét győztük le

December 27-én rendezte meg hatodik alkalommal az Egészséges Újszülöttekért Alapítvány a Fehér Miklós Emlékgálát. Az öregfiúk mérkőzéseken ezúttal is hat csapat vett részt - a házigazda Győri ETO FC mellett az állandó indulónak számító MTK, csapatunk, a 2014-es győztes Lázár Lovaspark Team, a Dunaszerdahely és a Videoton. A hat együttes két hármas csoportban mérte össze erejét, majd a keresztbejátszások után az elődöntők következtek. Az öregfiúk csoport mellett egy másik csoportban öt meghívott együttes - a Parlament válogatottja, az Olimpikonok, Győr Közéleti válogatottja valamint a Sport Televízió együttese valamint Stark Péter szervezésében a torna során először összeállító Fehér Miki barátai körmérkőzést játszott egymással. 

A csoport: Győri ETO FC, Újpest FC Öregfiúk, Videoton

B csoport: Lázár Lovaspark Team, MTK, DAC 1904

VIP Torna: Fehér Miki barátai, Olimpikonok, Sport TV, Győri Közélet, Parlament

Peczár László még a torna előtt azt mondta, ezúttal sem lesz belépőjegy, nézőink ingyenesen jöhetnek be a Fehér Miklós Emlékgálára, melynek az a célja, hogy minél többen kilátogassanak a Magvassy Mihály Sportcsarnokba. A koraszülöttek megmentésénél minden forint számít, ezért a szponzori támogatás mellett a nézők közül bárki segíthet, ha pénzt helyez el az alapítvány gyűjtő urnájába, de mindez nem feltétele annak, hogy valaki megnézze a mérkőzéseket.

Együttesünk érkezése után azonnal egy ünnepélyes köszöntés következett az öltözőben, ugyanis csapatkapitányunk, Szlezák Zoltán december 25-én ünnepelte negyvenhetedik születésnapját, amire a játékostársak természetesen nagy örömmel emlékeztették egész nap.

Videoton-Újpest FC Öregfiúk 1-0

Győr, 500 néző

Gólszerző: Dvéri (10.)

Az első csoportmérkőzésünk a Videoton együttese ellen volt. Lelkesen kezdtünk, több helyzetet is kidolgoztunk, de ezeket vagy a kapus, vagy a védők miatt sajnos nem sikerült kihasználnunk. Ellenfelünk a tizedik percben megszerezte a vezetést egykori játékosunk, Dvéri Zsolt révén. Mint később kiderült, ez az egyetlen találat született csak az összecsapáson, így nem sikerült győzelemmel kezdenünk a tornát.

Győri ETO FC-Újpest FC Öregfiúk 1-4

Győr, 500 néző

Gólszerzők: Kovács (1., 2., 20.), Zombori (13.)

A második és egyben utolsó csoportmérkőzésünk a hazai, győri gárda ellen volt. Mivel fűtött minket a bizonyítási vágy a fehérvári eredmény miatt, ezért gyorsan el akartuk dönteni a három pont sorsát. Ennek megfelelően klubunk sportigazgatója, Kovács Zoltán az első perc vége előtt megszerezte a vezetést, amit huszonöt másodperc múlva már kétgólosra növelt. Kicsit ráültünk az eredményre, a következő tíz percben sajnos a kidolgozott helyzeteinket sokszor túlbonyolítottuk. A tizenharmadikban azonban már nem volt mentség és Zombori Zalán révén már hárommal vezettünk. Győr a huszadik, utolsó perc elején még szépített, de harmincöt másodperc múlva Kokó újabb találatával kialakult a 4-1-es végeredmény.

A győzelmünk után még nem volt végleges, hogy ki lesz az elődöntőben ellenfelünk, ám mivel a Lovas Lázárpark csapata mindkétszer nyert a csoportjában, ezért megismétlődött a tavalyi döntő.

Lovas Lázárpark-Újpest FC Öregfiúk 2-0

Győr, 500 néző

Akárcsak az előző tornán, úgy itt is egy nagyon magas színvonalú összecsapást láthatott a kilátogató közel félezer szurkoló. Mindkét kapu rendszeresen forgott veszélyben. Kapusunk, Szűcs László több hatalmas bravúrt bemutatva tartotta életben együttesünket, míg a másik oldalon háromszor is a kapufát találtuk el. Sajnos a nyolcadik percben egy szerencsésen kipattanó labdából megszerezte a vezetést ellenfelünk, amit a tizenharmadikban kettőre növelt. Mivel nekünk nem sikerült bevenni a kaput, így maradt a 2-0-ás eredmény, mely után csapatunk a harmadik-negyedik helyért játszhatott.

MTK-Újpest FC Öregfiúk 1-2

Győr, 300 néző

A bronzmeccsen egy másik budapesti csapat, az MTK volt az ellenfelünk. A kék-fehérek inkább a védekezésre fordították az erejüket, így sokszor sikerült beszorítani őket a kapujuk elé. Sokáig azonban nem kellett várni az első gólunkra, hiszen az immár negyvenhét éves Szlezák Zoltán a legjobbkor futott fel a baloldalon, majd magabiztosan értékesítette a lehetőséget, így 1-0-ra nálunk volt az előny. Sokáig nem született újabb találat, de ez nem jelentette azt, hogy nem adódtak helyzetek mindkét kapu előtt. A tizennyolcadik percben egyenlített az MTK, de ötvenhét másodperc múlva már megint mi voltunk előnyben, ezúttal Erős Károly volt eredményes. A lefújásig már nem változott semmi, így csapatunk a harmadik helyen végzett a tornán.

A győztes a Videoton csapata lett, miután 1-1-es húsz perc után büntetőkkel 2-0-ra legyőzték a Lázár Lovasparkot.

Az Újpest FC Öregfiúk csapata: Szűcs László (kapus), Szlezák Zoltán, Tamási Zoltán, Sztaskó Zoltán, Fehér Csaba, Kovács Zoltán, Erős Károly, Zombori Zalán, Kerényi Norbert, Csillag Krisztián

Legközelebb Ambrus Imréék 2015. január 10-én, szombat lépnek pályára a már megszokott Gabora Gála keretein belül Salgótarjánban. Mindenkit nagy szeretettel várunk oda is!