#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2021. október 22. 20:00

2021. október 22. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
„Jobban örültem volna, ha több pontot érnek a góljaim”
2013. december 10. - ujpestfc.hu
Az őszi idényben Simon Krisztián volt a csapat legeredményesebb játékosaA bajnokságban hétszer, a Magyar Kupában és a Ligakupában egy-egy alkalommal volt eredményes ősszel szélsőnk, Simon Krisztián, aki így összesen kilenc góllal zárta a szezon első felét. A 22 éves játékos szerint sokat számít, hogy már higgadtabban dönt a befejezéseknél, mint korábban.

„Már korábban is sokszor helyzetbe kerültem, emlékszem, hogy két éve Mészöly Géza és Víg Péter mondta is, hogy nyugodjak meg, ezekből a következő szezonban már több gól lesz. Végül igazuk lett, igaz, erre kicsit többet kellett várni, mint akkor gondoltuk. Talán az lehet az oka az eredményesebb játékomnak, hogy már valamivel érettebben és rutinosabb játszom, és higgadtabban oldom meg a kapu előtti szituációkat, mint korábban.”

Krisztián akkor lenne elégedettebb, ha góljai segítségével több pontot szerzett volna a csapat a bajnokságban.

„Jobban örültem volna, ha több pontot érnek a góljaim, de néha csak a döntetlenhez volt elég az, hogy betaláltam. Szeretném megköszönni a csapattársaknak a gólpasszokat, hiszen nem arról van szó, hogy a félpályáról végigcseleztem volna magam az ellenfél kapujáig. Elől Kabát Péter és Lázár Bence is rugdosta a gólokat, szóval nem éreztem azt, hogy nyomás lenne rajtam és mindenki tőlem várná, hogy eredményes legyek.”

Móci egy kisebb térdsérülés miatt a kispadon kezdte az évzáró Puskás Akadémia FC elleni bajnokit, azonban csereként beállva a hajrában Bavon átadása után pontot mentett a csapatnak.

„A mérkőzés előtti napon voltam MR-vizsgálaton, ott kiderült, hogy szerencsére nem sérültem meg komolyabban a Ferencváros ellen. Ennek nagyon örültem, mert reggel még műtét is szóba került, így viszont megbeszéltem a vezetőedzővel, hogy számíthat rám szombaton – akár csereként is. Maga a mérkőzés alakulhatott volna jobban, nem gondoltam, hogy a végén örülünk majd az egy pontnak is, de azt hiszem emberhátrányban bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk csapatként küzdeni. Az utolsó egy hónapot nézve pedig az emlékezetes kupatovábbjutás miatt is azt mondhatom, hogy pozitív érzésekkel fejeztük be az évet.” 

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid