#1 Pajovic Filip
Születési idő 1993. 07. 30.

Paksi FC - Újpest FC
2021. február 28. 14:30

2021. február 28. 14:30

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
A jövő embere: Mucsányi Márk!
2021. február 18. - ujpestfc.hu
Fiatal középpályásunkkal beszélgettünk

Amikor tavaly nyáron, 2020 júliusában aláírta profi szerződését Mucsányi Márk klubunkkal, talán még maga sem gondolta volna, hogy néhány hónappal később már az első osztályú bajnokságban való debütálásán is túl lesz. Előtte stabil tagja volt második csapatunknak, és Mundi Viktor a legtöbbször kezdőként számított rá, de az idei felkészülést már az első számú gárdánál kezdte meg. Októberben 4-én a Fehérvár ellen már a szűkített keretben volt, míg pár nappal később az iváncsai kupatalálkozón már bemutatkozhatott tétmeccsen is. A 2021-es év meghozta az OTP Bank Ligában való pályára lépést is, január 30-án a Mezőkövesden rendezett összecsapáson csereként küldte be Michael Oenning.

A következő három meccsen mindig szóhoz jutott, sőt, a MOL Magyar Kupa 8. fordulójában először nevezte vezetőedzőnk a kezdőtizenegybe, sajnos azonban a 36. percben sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot. Ifjú középpáyásunknál érdeklődtünk hogyléte felől:

 Az első és legfontosabb: Hogy vagy?

Köszönöm szépen, egyre jobban. Ahhoz képest, hogy egy hete történt a baleset, szépen javulok. Pont most hagytam el mankót, már anélkül is tudtam menni. Úgyhogy gyakorlatilag elkezdtem a rehabilitációt, eddig inkább csak pihentettem, mert nagyon be volt dagadva.

Jöjjön egy kellemes téma. Mit éreztél, mikor először szóltak, hogy beszállsz egy bajnokin?

Őszintén szólva nem számítottam rá, mert előtt a mester nem célzott arra, hogy esetleg beállhatok. Nyilván nagyon örültem neki, mert nagyon régóta vártam már erre. Meglepett, de különösebben olyan nagy drukk nem volt bennem előtte. Mondjuk időm se volt izgulni, mert szóltak, hogy én is be fogok állni a Stieber Zolival együtt és gyakorlatilag 1 perc múlva már a pályán volt. Úgyhogy próbáltam inkább arra koncentrálni, hogy mit kértek tőlem, milyen utasításkat kaptam és hogy minél többet megtegyek ezekből a pályán.

Idén nyáron kerültél fel az első csapathoz. Miben látod a különbséget a két bajnokság között?

Két dologban láttam a legelején a két osztály között a legnagyobb differenciát. Az egyik az a tempó, sokkal nagyobb a terhelés a mérkőzéseken, így az edzéseken is, illetve kevesebb a technikai hiba. Ezek voltak az első benyomások alapján, de a körülmények is mások, a stáb létszáma, ami nagyban segíti a munka precizitását, a fejlődést.

Volt-e bármi előszele annak, hogy profi szerződést kínál neked a klub?

Igen, már 2019 nyarán felvetődött és 2020 júliusáig többször beszéltem Mundi Viktorral és Szabó Györggyel is. Persze voltak egyeztetések, de azt gondolom, hogy nagyobb probléma nélkül, akadálymentesen zajlottak a tárgyalások. Érzetem a bizalmat, ez is sokat könnyített, hogy végül megszülessen a megállapodás.

Valószínűleg kevesen tudják, de van egy második keresztneved. A teljes név, amellyel az MLSZ adatbázisában is szerepelsz: Mucsányi Márk Arion. Van esetleg ennek valami háttérsztorija?

Igen, így igaz, de általában nem szoktam használni. A nagymamám szerette volna, hogyha Arion lesz a keresztnevem, ő ajánlotta a szüleimnek. Végül úgy döntöttek, hogy Márk lett az elsődleges nevem és a nagymamám kérésének eleget téve pedig az Arion a második utónév.

Várhatóan még egy darabig nem áll Michael Oenning rendelkezésre fiatal középpályásunk. Kívánunk neki mielőbbi felépülést, és eredményekben gazdag karriert lila-fehérben!

#1

Pajovic

Filip

#1 Pajovic Filip