Paksi FC - Újpest FC
2021. február 28. 14:30

2021. február 28. 14:30

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Az U19 is első helyen ment tovább!
2021. február 18. - ujpestfc.hu
Megvannak a csapatok, már csak a menetrendre várunk

Utolsó találkozóját is lejátszotta a 19 évesek korosztálya, amely a menetrend szerint eredetileg a 2020-as őszi szezonban került volna megrendezésre, de ellenfelünk kérésére februárra halasztódott. Szerdán, azaz 17-én 13 órától Szegeden lépett pályára, abban a tudatban, hogy egy X-szel is megtartja vezető helyét a tabellán. Ha jól értesültek voltak, akkor már úgy szaladhattak ki a kezdősípszóra, hogy tudták még erre sincs szükség, mert riválisunk, a PMFC, akinek még lett volna esélye, hogy elvegye az első pozíciót, csak döntetlenre végzett a 11 órakor kezdődő összecsapásán a Békéscsaba otthonában.

Ettől függetlenül már a 13. percben megszereztük a vezetést Jakab Norbert révén, és egy büntetővel ugyan a hazaiak még egalizáltak, de pár minutum múlva már újra nálunk volt az előny, ekkor Laczik Levente volt eredményes.

A mérkőzés után a fiúk vezetőedzőjét, Véber Györgyöt kértük meg, hogy értékelje a látottakat:

„Tulajdonképpen már meccs előtt tudtuk, hogy 1 pont elegendő, sőt, az is kiderült, hogy még arra sincs szükség, de a gyerekeknek nem árultuk el. Maximálisan uraltuk a találkozót, a 2-1 nem tükrözi hűen az összecsapás képét, 3-4 gólos győzelem lett volna a reális, végig jól futballoztunk. Először játszottunk idén valódi gyepen, ez egy kis meglepetés volt, sosem könnyű átmenni a műfűről, de összeségébe mindenben a Szeged fölé nőtünk. Ami problémát okozott, hogy nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de ki is maradtak, bár ebben most az ellenfél kapusa nagy érdemeket szerzett, tehát nem arról volt szó, hogy nem találtunk elégszer kaput. Aztán egy csacska tizenegyessel lett szorosabb a meccs, de arra is gyorsan reagáltunk és újra megszereztük a vezetést. Tehát a helyzetkihasználással nem vagyok elégedett, de a játék képe az nagyon tetszett. Szerintem jól teljesítettünk az Alap csoportban és várjuk a szerdai sorsolást.”

Már megvan tehát a 8 csapat, akik tavasszal a Kiemelet csoportba való kerülésért, illetve bennmaradásért fognak küzdeni. Az Alap csoportból rajtunk kívül a 2. helyen az UTE, a 3. és 4. pozícióból pedig a PMFC és a KTE került a Közép csoportba, míg „fentről” pedig a DVTK, MOL Fehérvár, Puskás Akadémia és Paksi FC csatlakozik az említett kvartetthez.

Gratulálunk a srácoknak az őszi első helyért, és sok sikert kívánunk a tavaszi szezonra!