#49 Pauljevic Branko
Születési idő 1989. 06. 12.

Paksi FC - Újpest FC
2021. február 28. 14:30

2021. február 28. 14:30

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Újpest Freestyle: Jótékonyság és labdazsonglőrködés
2021. február 18. - ujpestfc.hu
“Akkor érted meg, hogy mennyire nehéz a sorsuk és neked mennyire fontos a feladatod, hogy ezzel mosolyt csalj az arcukra”

Pár héttel ezelőtt szurkolóink megismerkedhettek 3 fős freestyle-alakulatunkkal. Ádám, Nabil és Marcell a látványos labdazsonglőrködés mellett nagy figyelmet fordítanak a jótékonysági rendezvényeken való fellépésekre, csoportos foglalkozásokra és a műfaj oktatására. Legyen szó gyermekotthonról, átmeneti szállásokról, vagy idősek otthonáról, a fiúk teljes bedobással azon vannak, hogy a nézőik ne csak a trükkökön ámuljanak, de “el is kapják a freestyle flowját”.

“2017 óta rendszeresen járunk a második kerületben található Cseppkő Gyermekotthonba, ahol 260 halmozottan hátrányos helyzetű fiatal lakik. Velük rendszeres foglalkozások és freestyle bemutatókat rendezünk. Igyekszünk - a vírushelyzettől függően - heti többször is találkozni velük és együtt edzeni a gyerekekkel. Egy nagyon összetett folyamat volt, hiszen eljutottunk odáig a srácokkal, hogy annyira megbíztak bennünk, hogy egy közös, csoportos fellépésre is készülhettünk párunkkal.” - Szabados Ádám, a freestyle csapat rangidőse ezután hozzátette, a koronavírus miatti korlátozások megtörték egy kicsit a folyamatot és az egy hónapos kényszerszünet után lassan tudtak csak újra munkába lendülni a gyermekotthon fiataljaival.

A Szent László Kórház mellett a Déméter Alapítvánnyal, az Aga Gyermekotthonnal, valamint a Menedékházzal is együtt működnek, hogy a lehető legtöbb fiatal számára táborokat és kisebb-nagyobb programokat szervezhessenek.

“Nagyon keményen kell alkalmazkodni a helyszínekhez és az aktuális hangulathoz. Igyekszünk egy óvatos felvezetés után szépen, a trükkökön kerül közelebb kerülni a gyerekekhez” - folytatta Hamza Nabil, majd hozzátette: “Az viszont nagyon nagy élmény, amikor látod, hogy mondjuk egy előadás végén az egyik kisgyerek segít a másiknak megtartani a nyakán a labdát.". Marcell a program lebonyolítását is elmagyarázta: “Fontos, hogy kiépítsük a bizalmat a srácokkal, ezért az elején van mindig egy kis zsonglőrködés, aztán szép lassan nyitunk a közönség felé és a végén ott van a workshop, amin már ők is ki tudják próbálni a trükköket. Ádámnak itt szokott elkopni a körme a sok ujjon pörgetett labdától.”

Azt minden szurkoló tudja, mennyi hatással lehet a futball a közösségre, az egyénekre, a srácok pedig ugyanígy tisztában vannak vele, hogy az általuk képviselt műfajnak legalább ekkora hatása lehet a fiatalok mindennapjaira: “Ilyenkor találkozhatunk egészen szívszorító dolgokkal is… amikor néhány hét különbséggel találkozol egy kislánnyal, akinek hosszú haja volt korábban, de a kezelések miatt pár héttel később már kopaszon látod viszont. Akkor érted meg, hogy mennyire nehéz a sorsuk és neked mennyire fontos a feladatod, hogy ezzel mosolyt csalj az arcukra” - mesélte Ádám.

A fiúkkal - terveink szerint és a koronavírus helyzet alakulásának megfelelően - hamarosan szurkolóink is megismerkedhetnek élőben, addig viszont social media felületeinken láthatják a trió elképesztő trükkjeit.

#49

Pauljevic

Branko

#49 Pauljevic Branko