#49 Pauljevic Branko
Születési idő 1989. 06. 12.

Újpest FC - MTK BUDAPEST
2021. április 24. 19:30

2021. április 24. 19:30

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Újabb „felsőházi” skalpot húzott be az U16
2021. április 1. - ujpestfc.hu
Ezúttal a DVTK együttesétől hoztuk el a 3 pontot

A negyedik tavaszi mérkőzésére került sor a 16 évesek korosztályában a hétvégén és már harmadik olyan gárdával találkoztak, akik ősszel még a Kiemelt csoportban pallérozódtak. Ahogy az előző két alkalommal, a Nyíregyháza és MOL Fehérvár elleni bajnokin, most is egygólos győzelemmel abszolválták ifjaink a kört, ezúttal a DVTK volt ellenfél, ezzel tartva remek formáját és megőrizve veretlenségét.

Az összecsapás után a fiúk vezetőedzőjét, Czinkon Szabolcsot kérdeztük a meccsről és az eddigi menetelésről.

Hogyan értékelnéd a szombati összecsapást?

A szezon során először találkoztunk tétmeccsen kiemelt labdarugó akadémia korosztályos csapatával, így komoly várakozás előzte meg a részünkről a találkozót. Tudtuk, hogy egy jól felkészített, nagyon professzionális körülmények között készülő ellenféllel találjuk magunkat szembe. Ráadásul idegenben, tehát utazni is kellett Miskolcra. A heti munkában talán most először készültünk külön az ellenfélből, sikerült néhány hasznos információt begyűjtenünk róluk. Ennek fényében az első félidőben azok a dolgok, amiket elterveztünk, azok nagyon ültek. Rengeteg labdát tudtunk szerezni, illetve nagyon sok hibára tudtuk kényszeríteni az ellenfelet már a saját térfelükön is, valamint ezekből építkezve számos olyan lehetőségünk volt, amiből nem születtek gólok, így az első játékrészben akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna a két csapat között. A találatink ráadásul nem is igazán kidolgozott helyzetekből születtek, hanem a remekül felismert egyéni megoldások vezettek eredményre. A második 45 percben a Diósgyőr mindent egy lapra feltéve támadott. Mi sajnos ebből a nyomásból elég ritkán tudtunk kiszabadulni, de amikor sikerült, akkor veszélyes kontrákat vezettünk. De a sportszerűség azt kívánja, hogy elismerjük, hogy vendéglátónk a második félidőben a játék minden elemében felénk nőtt. Mi viszont hősiesen védekeztünk, a fiúk csúsztak-másztak és mindent megtettek, hogy az előnyünket meg tudjuk őrizni. Tehát két ellentétes játékrész után inkább döntetlen szagú volt ez az összecsapás, és amikor kellett, akkor a szerencse is mellénk szegődött, így el tudtuk hozni a három pontot. Összeségében nagyon-nagyon büszke vagyok a gyerekekre, mert ez egy igazi férfias küzdelem volt, amiben jelesre vizsgáztak, és méltóképpen képviselték az Újpestet ezen a mérkőzésen. Úgyhogy le a kalappal előttük!

Eltelt a tavaszi bajnokság egynegyede, játszottunk három együttessel a Kiemelt bajnokságból, jó eredményeket szereztünk. Milyenek a tapasztalataid?

Amikor nekivágtunk ennek az évnek a második szezonjának, akkor leginkább arra voltam kíváncsi, hogy játékban, agresszivitásban, dinamikában, sebességben mennyire fogjuk tudni felvenni ezekkel a csapatokkal a versenyt. Én azt gondolom, hogy sikerült. Lehet, hogy volt ezeknek a mérkőzéseknek egy-egy olyan szakasza, amikor az ellenfelünk fölénk tudott kerekedni, ami teljesen normális, viszont ezekben a szituációkban a srácok olyan tulajdonságokról tettek tanúbizonyságot, ami eddig nem mindig jelent meg. Gondolok itt a küzdőszellemre, szervezettségre, fegyelmezettségre, és ezzel tudtuk kompenzálni azt a különbséget, ami esetleg a pályán megvolt. Tehát jó úton jár a csapat, illetve ezekből a találkozókból rengeteget tanulhatnak, tanulhatunk, valamint sokat fejlődhetnek a gyerekek.

Gondolunk már a feljutásra?

Nekem vezetőedzőként az volt a célom, hogy a játékosaim egyénileg és csapatként is fejlődjenek. De azt gondolom, hogy most már abba a korba léptek, amikor el kell kezdeni megtanulni győzelemre játszani, megnyerni egy meccset. Amikor egy sportoló a pályára lép, természetes, hogy mindig a győzelemért küzd, de itt már belépnek olyan dolgok is, amik esetleg alsóbb korosztályokban nincsenek jelen. A vezetőség nem támasztotta kötelező eredményként a feljutást, de azért mind én, mind a futballistáim nyilván ezért dolgozunk. Megtesszük mindent ennek érdekében, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból, és meglátjuk, mire lesz elég.

#49

Pauljevic

Branko

#49 Pauljevic Branko