Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2021. október 22. 20:00

2021. október 22. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Újra „nyílt” a Tábor utca!
2021. április 15. - ujpestfc.hu
Folytatjuk a jövő lila-fehér játékosainak keresését!

Még február végén indítottuk útjára toborzásunkat, melyben a 2009 és 2015 közti focizni szerető gyerekeknek invitáltunk meg. Mivel később, a rendeletek szerint, március közepén ideiglenesen fel kellett függesztenünk, így az elmúlt időszakban nem volt lehetőség arra, hogy megmutathassák az érdeklődő ifjoncok, hogy milyen kvalitásokkal is rendelkeznek. De jövő héten hétfőtől, azaz április 19-étől újra megnyitnak az általános iskolák alsó tagozatai, így mi sem egyértelműbb, minthogy a toborzás folytatódik!

A menetrend továbbra sem változott:

Első lépésként telefonon kell jelentkezni Gyurkó Fruzsinánál a +36-70-932-4802 számon, aki a megfelelő korosztályos vezetőedzővel egyeztetve, kijelöl egy dátumot, hogy az ifjú tehetség mikor a látogathat el a Tábor utcába egy „próbaedzésre”. Fruzsit kérdeztük, hogy jelenleg hol tart a folyamat.

Hogyan zárult a toborzás első szakasza?

Először szeretnénk megköszöni a rengeteg jelentkezést. Március közepéig sokan jöhettek edzésre, igyekeztünk mindenkinek biztosítani időpontot a bizonyításra, úgyhogy eddig nagyon sikeresnek nevezhetjük a toborzást.

Miért nem egyszerre jönnek a gyerekek, akár egy nyílt nap alkalmával?

Ennek több oka is van. Egyrészt a jelenlegi járványhelyzetben nem is ajánlott, de nálunk egyébként is a saját filozófiánknak megfelelően folyik a toborzás. Ugyanis az egész utánpótlás nevelésünket úgy építjük fel, hogy az egyéni képzést, fejlődést tartjuk szem előtt, ez is indokolja, hogy egyesével érkezzenek a gyerekek.

Mennyien jelentkeztek eddig és milyen sikerrel?

Sok érdeklődővel beszéltem, a lezárásokig sok fiatal futballistát megnéztek trénereink. Többen vannak olyanok, akik megfeleltek az elvárásoknak. Azok, akik előtte még nem játszottak semmilyen egyesületnél, azóta már a hivatalosan is a mi klubunk színeiben pallérozódnak, ez leggyakrabban a fiatalabb korosztályokra vonatkozik. Akik pedig már máshol edzettek eddig, azoknál meg kell várni az átigazolási időszakot, de a legtöbb esetben már felvettük előző klubjukkal a kapcsolatot.

Mi történik azokkal, akik esetleg nem felelnek meg?

Természetesen minden kicsinek ajánljuk a sportolást, de sajnos nem mindenkinek tudunk biztosítani lehetőséget, hogy nálunk folytassa az edzéseket. Ezekben az esetekben is igyekszünk segítséget nyújtani, több kisebb egyesülettel is jó viszonyt ápolunk, őket oda irányítjuk, illetve összehozzuk a feleket.

Így, hogy elfeleződött ez az időszak, meddig tart most a második fele a toborzásnak?

Terveink szerint május végig. Ezt befolyásolhatja a jelentkezők száma is, mert egy-egy edzésre mindig csak annyi gyereket hívunk el, amennyivel tudnak foglalkozni szakembereink. Amit feltétlenül szeretnénk hangsúlyozni újra, hogy ez nem egy egyszeri lehetőség, mindent megteszünk, hogy több alkalommal is próbára tegyük a jelentkezőket.

Van esetleg valamiben hiányérzetetek?

Egy dolog van, ami már-már hagyomány nálunk, de az utóbbi időben nem tudtunk sort keríteni rá, hogy a „nagycsapatból” jöhessenek a gyerekekhez játékosaink. Ezt, amint lehetséges, mindenképpen szeretnénk újra megtenni, ez mindig nagy élmény a kissrácoknak.