#19 Bojovic Mijusko
Csütörtöki ellenfelünk: FC Baku
2013. január 23. - ujpestfc.hu
Az azeri csapat az előző szezont kupagyőztesként zárta

Csütörtökön magyar idő szerint 14:00 órakor az FC Baku ellen lép pályára csapatunk a beleki edzőtábor második edzőmérkőzésén.

Ellenfelünk január 15-e óta készül Törökországban, hozzánk hasonlóan eddig egy felkészülési mérkőzést játszott, a bolgár élvonalbeli FC Etar ellen, amely 1-1-es döntetlennel ért véget.

A fővárosi csapat nyáron az Európa Liga selejtezőiben is szerepelt, mivel az előző szezont azeri kupagyőztesként zárta. A kék-fehérek  viszont már az első körben búcsúzni kényszerültek a szlovén ND Mura ellen.

A klub alapítási éveként 1997-et jelöli meg, azóta kétszer nyerték meg az azerbajdzsáni bajnokságot, emellett pedig kétszeres kupagyőztesek. Az FC Baku korábban Dinamo Baku néven szerepelt a szovjet, valamint azeri bajnokságokban, ma is használt nevét egy elnökváltás után „kapta”, mindössze kilenc évvel ezelőtt.

A csapat jelenleg a 10. helyen áll hazája élvonalában. A keret tagjai leginkább a góllövéssel állnak hadilábon, mivel egy labdarúgó sem szerzett többet két gólnál. Az egyik házi gólkirály a mindössze 19 éves támadó, Norian Novruzov, aki a kék-fehérek már említett felkészülési meccsén is eredményes volt. A keret legismertebb játékosa egyébként a Costa Rica-i válogatottal 2002-es Világbajnokságon is szereplő Winston Parks, de a 31 éves támadó jelenleg műtét után lábadozik, így hátvédjeinknek valószínűleg rá majd nem kell figyelniük csütörtökön.

#19

Bojovic

Mijusko

#19 Bojovic Mijusko