#11 Marko Filipovics
Edzőmérkőzés: Újpest FC–1. FC Kaiserslautern 1-3 (1-2)
2013. január 20. - ujpestfc.hu
Kabát Péter gólja csak a szépítéshez volt elég

Az év első felkészülési mérkőzését a Bundesliga 2-ben szereplő, négyszeres német bajnok 1. FC Kaiserslautern ellen játssza csapatunk.

Korábbi sérülése után már a csapattal edz, de még nem lép pályára Bruno Moraes és Bavon Tshibuabua sem, kisebb vádli-, illetve térdsérülés miatt pedig kihagyja a találkozót Kovács Dániel és Henri Eninful is. Alessandro Iandoli reggelre megbetegedett, így rá sem számíthat az első edzőmérkőzésen  Jos Daerden. 

Vezetőedzőnk a következő kezdőcsapatot küldi a pályára az év első meccsén:  Balajcza – Vermes, Mihajlovics, Antón, Balogh B. – Horváth R., Proesmans, Vasziljevics, Christ – Remili, Kabát.

Ötperces csúszással elkezdődött a találkozó. Sajnos rögtön percekig állt a játék, miután a 'Lautern egyik játékosa rosszul lépett, és valószínűleg súlyos sérülést szenvedett. Az ezt követő percekben kétszer veszélyeztette Balajcza kapuját a német csapat, egy fejes a kapunk mellett suhant el, egy 16 méteres lövést pedig kapusunk könnyedén hárított. Tíz perc telt el, amikor egymás után kétszer is egy az egyben vezették a Vörösök támadói Balajczára a labdát, de végül egyikük sem talált kaput. 

Negyed óra játék után Christ beadásából Remili lőhetett, de lövése a felső kapufa felett szállt el. A 17. percben megszerezte a vezetést a Kaiserslautern, miután Weiser passzát Bunjaku váltotta gólra, aki hét méterről gurított a kapuba (0-1).  A gól után öt perccel Idrissou valószínűleg lesen állt egy kiugratás pillanatában, de a játékvezető továbbengedte a játékot. A kapujából kirobbanó Balajcza azonban jól zárta a szöget, így a kameruni válogatott támadó eltévesztette a kaput. Sajnos azonban nem kellett sokat várni a második német gólra, Weiser kapott egy jó labdát a védelem mögé, és 11 méterről nagy erővel kilőtte a jobb alsó sarkot (0-2)

Az első igazán nagy helyzetünkig a 32. percig kellett várni, Kabát passza után Proesmans lőtt mintegy 25 méterről, a kapus már verve volt, de a labda néhány centivel elkerülte a jobb felső sarkot. A következő támadás végén Christ lőtt 20 méterről, de középre tartó labdája elhalt Sippel kezében.

Kabát Péter 2013-ban is folytatja remek szériáját! Nagyjából 27 méterre a Kaiserslautern kapujától jutottunk szabadrúgáshoz, támadónk pedig, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, a kapu jobb oldalába tekerte a labdát (1-2)

A 43. percben Balogh futott el a baloldalon, okosan visszagurította a labdát Christhez, aki 16 méterről lőtt, de Sippel bravúrral hárította az egyik védőn megpattant labdát. Ez volt az első félidő utolsó említésre méltó eseménye, egygólos hátrányban kezdjük mega második játékrészt. A szünet után Balajcza helyett Horváth Tamás, Vermes helyett Litauszki, Antón helyet Aarab, Proesmans helyett Sztaniszavljevics, Vasziljevics helyett Szélesi, Horváth Richárd helyett Simon Krisztián, Kabát helyett pedig hosszú kihagyás után Lázár Bence lépett pályára. 

A második játékrész elején mezőnyjáték folyt, nem forogtak veszélyben a kapuk. Közel egy óra játék után a Kaiserslautern jutott szabadrúgáshoz 40 méterre Horváth kapujától, de védőinknek sikerült felszabadítania. Az ellentámadásnál Remili ugrott volna ki a védők közül, de az asszisztens szerint támadónk lesen volt, így a németek hozhatták fel a labdát.  A 62. percben Szélesi kényszerítőzött Lázárral, majd középpályásunk kicsit kiszorított helyzetből lőtt, de a kapus szögletre hárított. A sarokrúgás után lekontrázott minket a ’Lautern, Litauszki taktikai faultja után 25 méterről Mathias Abel szabadrúgását Horváth Tamás öklözte szögletre. 

A 65. percben Grégory Christ helyett Pollák Zoltán lépett pályára, aki eredeti posztján balhátvédként folytatja, a balszélen Balogh Balázs játszik a továbbiakban. A Kaiserslauternnél a 75. percben elhagyta a pályát  Bunjaku és Baumjohann helyettük Linsmayer és Dernstoff folytatta. Utóbbi nem sokat tétlenkedett két perccel beállása után, lefutotta belső védőinket és bal belsővel a kifutó Horváth mellett a jobb alsó sarokba gurította a labdát (1-3). A gól utáni percek ismét eseménytelenül teltek, mindössze két gyenge Kaiserslautern lövés kerülte el messze Horváth Tamás kapuját. Több esemény már nem történt a mérkőzésen, a Kaiserslautern két góllal legyőzte csapatunkat. 

Újpest FC–1. FC Kaiserslautern 1-3 (1-2)

2013., január 20.,

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Belek, Arcadia Sportkomplexum

Újpest FC: Balajcza (Horváth T., 46.) – Vermes (Litauszki, 46.), Mihajlovics, Antón (Aarab, 46.), Balogh B. –Horváth R.(Simon, 46.), Proesmans (Sztanivljevics, 46.), Vasziljevics (Szélesi, 46.), Christ (Pollák, 65.) – Remili, Kabát (Lázár, 46.)

Kaiserslautern: Sippel – Simunek, Löwe, Torrejón , Dick – Köhler, Baumjohann, Azaouagh, Bah – Idrissou, Weiser

Játszottak még: Bunjaku, Borysiuk, Bugera, Linsmayer, Dernstoff, Orban

Gólszerzők: Kabát (38.) ill. Bunjaku (17.), Weiser (29.), Dernstoff (78.)

#11

Marko

Filipovics

#11 Marko Filipovics