Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2021. október 22. 20:00

2021. október 22. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
„Összeségében nagyon elégedettek vagyunk a szereplésünkkel”
2021. június 9. - ujpestfc.hu
Véber György, az U19-esek vezetőedzője értékelte a tavaszi szezont

Az ősszel U19-es csapatunk az Alap csoport első helyén végzett, így kivívta a jogot, hogy tavasszal a B csoportban szerepeljen, ahol az Alap csoport első négy helyezettje, illetve a Kiemelt Liga utolsó négy pozíciójában végző együttesek mérték össze erejüket. Ebben a csoportban végül a harmadik helyen zártak, éppen csak lemaradva az dobogó felsőbb fokairól. Vezetőedzőjüket, Véber Györgyöt kértük meg, hogy néhány kérdésre válaszolva értékelje a tavaszi szezont.

Elégedettek lehetünk a tabellán elfoglalt helyünkkel, illetve a teljesítményünkkel? 

Összeségében nagyon elégedettek vagyunk a szereplésünkkel, de azért van bennünk egy nagyon pici szomorúság. Méghozzá azért, mert egy félidőn múlt szerintem az, hogy a táblázat élén végezzünk, a pécsi itthoni mérkőzésen, ahol 2-0-ról 2-2-re adtuk le a találkozót, ahelyett, hogy 5-6 góllal nyertünk volna. Azzal a két ponttal, amit a Pécs így úgymond elvitt tőlünk, ezzel tudott megelőzni a tabellán. Illetve a Diósgyőr is előttünk végzett, de a pályán elért eredmények alapján a DVTK-t mi megelőztük, viszont a hozott pontok miatt harmadikak lettünk.

Ahogy ősszel is, most is nekünk lett a legjobb gólkülönbségünk, sok gólt szerezve.

Igen, ősszel átlagban még 3-nál is jobb volt az egy meccsre jutó találatunk, de még itt a tavaszi szezonban is kereken 3-mal zártunk. Gyakorlatilag meg tudtuk valósítani a Kiemelt csoportból érkező ellenfelek elleni is ugyanazt a játékfilozófiát, mint előtte. Tehát az egész pályás letámadást, az azonnali labdavisszaszerzést, és próbáltunk dominálni az ellenfél térfelén is. Ezeket mind meg tudtuk csinálni, hol jobb, hol kicsit rosszabb technikai, taktikai kivitelben, de a csapat ezt a játékrendszert és ezt a futballt magáénak érezte, és ezt nagyon szépen hozta is a szezonban.

Volt-e bármi, amivel nem voltál elégedett?

Amiben hiányérzetem lehet, az a védekezés. Ugyan nem kiugróan magas a kapott gólok száma, de ebben inkább a középmezőnyben vagyunk, mint az élbolyban. Azt kell mondanom, hogy persze ezért a védelem a felelős, de sajnos hiányzott a kiegyensúlyozott kapusteljesítmény is. Úgy gondolom, hogy többször kaptunk elkerülhető gólokat. Ilyenkor úgy éreztem, hogy nem a védőink hibáztak, hanem a hálóőreink, több pontot is hullajtottunk el így. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell a következő szezonra, mert nem lehet azzal számolni, hogy minden meccsen ilyen sikeresek leszünk támadásban. De azt a fajta Újpesthez méltó szemléletet magukévá tették a játékosok, jól megvalósították, látványos, célra törő, jó futballt mutattak be ebben az évben, úgyhogy mindenkinek gratulálok.

Egy U19-es csapat mindig cserélődik. Jövőre teljesen új együttes lesz?

Koruk szerint összesen hárman öregednek ebből a korosztályból, de nyilván, ha lehetőség nyílik arra, hogy magasabban rangsorolt bajnokságban szerepeljen bárki, akkor egyértelműen feljebb lép, hiszen ez szolgálja a fejlődését. Bízom benne, hogy akik felkerülnek az NB III-as keretbe, azok tudják folytatni ezt a jó szereplést. Természetesen érkeznek majd „alulról” is, őket minél előbb szeretnénk beépíteni a csapatba, és hasonlóan ütőképes alakulatot kovácsolni velük is.