Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2021. október 22. 20:00

2021. október 22. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Az U16-osok bőven teljesítettek a kitűzött célokat
2021. június 15. - ujpestfc.hu
„A játékosok egyénileg minden szempontból nagyon sokat fejlődtek.”

A 16 évesek korosztályában tavasszal a B csoportban szerepelt együttesünk, és magabiztosan, 7 ponttal megelőzve a tabella 2. helyezettjét végzett az élen, így kivívva, hogy jövőre már a Kiemelt csoportban kezdhesse meg az őszi szezont, az addigra már U17-es együttes. Czinkon Szabolcsot, a srácok vezetőedzőjét kértük meg, hogy értékelje a mögöttünk hagyott idényt.

A tavasz rögtön egy őszről áthozott Békéscsaba mérkőzéssel kezdődött, ahol nekünk mindenféleképpen nyerni kellett ahhoz, hogy matematikailag is biztos legyen a négy közé jutásunk. Ezt egy magabiztos győzelemmel sikeresen abszolválta a csapat, amivel kvalifikáltuk magunkat a B csoportba, ahová a Kiemelt csoportból érkezett 4 csapat, míg az Alap csoportból a 4 legerősebb gárda. A Kiemelt csoportból érkező csapatok magasabb pontszámmal kezdték meg a tavaszi küzdelmeket, tehát velük szemben ponthátrányból indítottuk a tavaszi pontvadászatot.

Miben változott a csapat a tavaszi idényre?

A tavaszi szezon elején azt éreztem, hogy a játékosok kezdik igazán átérezni, hogy tulajdonképpen milyen bajnokságban futballoznak, és milyen klubot képviselnek a pályán. Ekkora már a társaság igazi csapattá formálódott, és még télen sikerült három olyan játékost igazolni, akik mind emberileg, mind pedig a teljesítményükkel be tudtak illeszkedni a csapatba. Így ki tudott alakulni egy olyan egység, amelyben mindig volt egy olyan futballista, aki hozzá tudott tenni valami kis pluszt a csapat teljesítményéhez. Ezt is igazolja, hogy a 28 tavaszi rúgott gólunkon 14 játékos osztozott, ami azt gondolom, hogy nagyon komoly bravúr.

Ez azt mutatja, hogy sikerült kihasználni a keret mélységét?

Próbáltunk olyan játékstílust kialakítani, ami igazodik a kerethez és a srácok képességeit maximálisan hasznosítja. Tudtuk azt, hogy gyorsak vagyunk előre, valamint vannak olyan középpályásaink, akik jól tudják irányítani, szervezni a játékot, jól tudnak indítani, illetve az átlövéseik is eredményesek. Volt egy stabil védelmünk, akik már az ősszel is bizonyítottak, ugye 11 meccsen 10 gólt kaptunk, és ezt tavasszal is folytattuk, az első 8 összecsapásunkon összesen 4-szer tudtak csak betalálni ellenfeleink.

Ezután következett egy minimális megtorpanás.

Igen, egyszer a szezon során beleszaladtunk egy nagy „pofonba” a Pécs ellen, ami valahol várható volt, mert előtte 8 meccset lejátszottunk úgy, hogy megnyertünk 5-öt 1 góllal meg volt két döntetlenünk, és egyszer tudtunk kétgólos különbséggel győzni. De mindegyik nagyon kiélezett mérkőzés volt, úgyhogy várható volt, hogy egyszer nem jön ki a lépés. Ezt a gyerekek nagyon profi módon és jól reagáltak le, és pár nappal később a saját pályánkon ugyanolyan gólkülönbségű vereséget mértünk a baranyaiakra. Érdekes, hogy a bajnokság végén többször találtak be vetélytársaink, viszont mi is jobban értékesítettük a helyzeteinket, mint előtte, így ezeket a találkozókat is be tudtuk húzni.

Ezek szerint sikerült az elsődleges szempontnak, az egyéni fejlődésnek megfelelni?

Azt gondolom, hogy a játékosok egyénileg minden szempontból nagyon sokat fejlődtek. Mind technikailag, mind taktikailag, mind mentálisan nagyon sokat léptek előre, és emellett igazi csapattá kovácsolódtak. Ugye mindig hangsúlyozzuk, hogy az utánpótlásban az egyéni fejlődést kell szem előtt tartani, de az én meglátásom szerint ez kéz a kézben jár a csapat teljesítményével, hiszen egy jó együttest kell csinálni ahhoz, hogy az egyéniség ki tudjon bontakozni.

Akkor összeségében elégedett lehetünk a teljesítménnyel?

Amellett, hogy a saját korosztályunkban az élen végeztünk a jelenlegi kiírásban, többen már az U17-eseknél is bemutatkoztak, sőt teljes meccseket játszottak végig és ott is tudtak pluszt hozzáadni. Hogyha valaki a szezon előtt azt mondja, hogy így fogunk szerepelni, akkor többen kétkedve álltak volna hozzá, de a gyerekek és én is végig hittem abban, hogy tudunk egy ilyen eredményes idényt produkálni. Én elégedett vagyok a fiúkkal, nagyon büszke vagyok rájuk, és azt gondolom, hogy elsőként végezni bármilyen bajnokságban az mindig nagy dolog. Ez egy olyan lépcsőfok az ő pályafutásukban, amelyre mindig szívesen fognak visszaemlékezni. A jövőben viszont még több munkával, akarattal és szenvedéllyel kell tovább dolgozniuk a céljaik elérésen érdekében, mindig arra kell törekedniük, hogy jobbá és jobbá váljanak. Szeretném megköszönni az egész éves munkáját Filkor Attila erőnléti és Pleskó László kapusedzőnek. Külön szeretnék köszönetet mondani Víg Péter operatív igazgatónak, aki lehetőséget adott nekem egy ilyen patinás klubnál és mindvégig bízott bennem és támogatott.