Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2021. október 22. 20:00

2021. október 22. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
„Hatalmas előrelépést látok mindenkinél egyénileg.”
2021. június 23. - ujpestfc.hu
Az U14-esek a „kettős terhelést” is bírták

U14-es csapatunk a végsőkig kiélezett versenyfutásban szerezte meg a bajnoki elsőséget a Dunakanyar együttesével szemben jobb gólkülönbségének köszönhetően. Ugyan maga a tabella legeleje valóban szorosra sikerült, azért kiemelkedett a mezőnyből a két élen álló csapat, ugyanis mindketten csupán 8 pontot hullajtottak el 30 összecsapás alatt, így talán még szebben csillog az az aranyérem. A nehéz év végén Sidó Szabolcsot, a fiúk vezetőedzőjét kértük meg, hogy értékelje a mögöttünk álló szezont:

Ezt a korosztályt a tavalyi évben vettem át, és sokat nem is tudtunk változtatni a kereten, úgyhogy 15 mezőnyjátékossal vágtunk neki az elmúlt, őszi szezonnak. A klub filozófiájának megfelelve „alulról” töltöttük fel a keretet, nagyon tehetséges fiatalabb srácokkal. Szerencsére végig versenyben voltunk a bajnoki címért, a Dorog csapata volt, aki odavissza meg tudott tréfálni bennünket (egy vereség és egy döntetlen – a szerk.), így tulajdonképpen a bajnoki versenyfutás az utolsó pillanatig éles volt. Így utólag, hogy megnyertük a sorozatot azt mondhatom, hogy még jobb is volt így, hogy végig volt tétje az összecsapásoknak. De szerencsére a srácok ezt átérezték és nagyon jól vették a lapot.

Sikerült később a kereten változtatni?

Két fiúval egészült ki a keret a télen, nyugodtan mondhatjuk, hogy velük erősödtünk. Sőt akár azt is kijelenthetem, hogy a jelenlegi állománnyal is nekivághatnánk az 2021-22-es szezonnak, ami már egy erősebb bajnokság lesz, nyilván sokkal szorosabb találkozókkal, mint idén. De ez természetesen a fiúk fejlődését fogja szolgálni.

Egy nehezebb bajnokságra másképp kell készülni?

Továbbra sem változtatunk semmin, gyakoroljuk azokat a játékelemeket, amelyektől a srácok majd könnyebben érvényesülnek a futballpályán egy-egy szituációban, és ha jól dolgozunk, akkor az később úgyis eredménnyel párosul.

Ősszel is igyekeztetek „zsúfolttá” tenni a naptárat? Ez a tendencia megmaradt?

A tavaszi idényben, ahogy előtte is, összesen 130-szor találkoztam a srácokkal edzésen. Lejátszottunk 15 bajnokit, plusz volt néhány elmaradt meccsünk őszről, amit a koronavírus miatt kellett elhalasztani 2021-re, és még emellett 19 edzőmérkőzést szerveztünk le.

Ez gyakorlatilag heti két meccset jelent?

Így van, általában szerda-szombat ritmusban próbáltuk kialakítani a naptárunkat. Ennek két fő oka van. Az első, hogy azok, akik kevesebb lehetőséget kapnak egy-egy bajnokin, azok ugyanúgy megkapják a játékperceket, ami szükséges a fejlődésükhöz. Ha azt nézzük, hogy a többet játszók 1000 percet töltöttek a pályán a bajnokságban, míg edzőmérkőzésen 1300-at, az magáért beszél. De átlagban 700 perc bajnokin és 800-900 pedig felkészülésin mindenkinek jutott, így azt gondolom, hogy minden futballistám elegendő lehetőséghez kapott. A másik, hogy ezzel olyan remek állóképességet és nagy mérkőzésrutint szereztek, amit később tudnak majd kamatoztatni. Az már idén kiderült, hogy bírják a fiúk, és a terhelés ellenére sokkal kevesebb volt a sérülésünk, mint előtte.

Mennyire sikerült megfelelő ellenfeleket találnunk?

Ha például azt nézzük, hogy tavasszal a bajnokikon 109 gólt szereztük, míg a darabra több „barátságosokon” pedig 70-et, ez azt mutatja, hogy sikerült. Mindig igyekszünk erősebb ellenfelekkel megmérkőzni a „hétközi” összecsapásainkon, de nem mindig volt könnyű összeegyeztetni a bajnokikkal, ezért néha kellett „áldozatokat” hozni. Volt olyan, hogy egy szombati meccs után vasárnap már a Budapest Honvéd ellen léptünk pályára, és így később kaptak csak a pihenőt a gyerekek. De mindenképpen szükség van a minél erősebb ütközetekre, mert az edzésen nem tudom azt a tempót kikényszeríteni, amit egy ilyen szituáció megkövetel.

Akkor ebben jövőre sem lesz változás?

Ez biztos. Sőt, bízva abban, hogy szépen lassan újra megnyitnak a határok, már a nyáron szeretnénk nemzetközi találkozókat is leszervezni, és szerencsére a klub is mindenben támogatja az elképzelésinket.

Elégedett vagy a 2020-21-es idénnyel?

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, szerintem nagyon eredményes évet zártunk. Nem a bajnoki cím miatt elsősorban, hanem azért, mert hatalmas előrelépést látok mindenkinél egyénileg. Hál’ Istennek ezt nem csak én látom így, aki lehet, hogy elfogult, hanem kollégáim is.