#18 Bojan Sankovic
Születési idő 1993. 11. 21.
Jegyvásárlással, valamint beléptetéssel kapcsolatos információk
2013. december 6. - ujpestfc.hu
Fontos tudnivalók a jegyvásárlás, valamint a beléptetés folyamatáról a Puskás Akadémia FC elleni mérkőzésre!

Szombaton 14:00 órakor csapatunk a Puskás Akadémia FC együttesét fogadja a Szusza Ferenc Stadionban. Az alábbiakban a jegyvásárlás és a beléptetés megkönnyítésében igyekszünk segíteni szurkolóinknak. A szurkolói regisztrációval kapcsolatos kérdésekre az Újpest FC biztonsági igazgatója a bajnoki rajt előtt igyekezett válaszolni, az írást ide kattintva olvashatja. Kérjük, a rendszer, valamint az azt szükségessé tevő törvény megismerése miatt, amennyiben lehetőségük van rá, olvassák el a bejegyzést.

Jegyvásárlás szurkolói kártya nélkül:

A Puskás Akadémia FC elleni belépőket elővételben pénteken 17:00 és 20:00 óra között a Megyeri úti 1-es pénztárban lehet megvásárolni. Az elővétel folyamán pedig természetesen lehetőség van a 14 éven alattiaknak, valamint a 65 év felettieknek szóló technikai jegyek és szurkolói kártyák kiváltására is. Felhívjuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy elővételben minden, Újpest-szurkolók számára megnyitott lelátórészre olcsóbban lehet megváltani a jegyeket!  Pénteken a „D” Lelátóra 800, a “B” Teraszra 1000, az „A” Teraszra 1900, a Tribünre pedig 2400 forintba kerülnek a belépők. Jegy megvásárlásakor szükség van a vásárló nevére, születési idejére és helyére. Egyéb adat, így például lakcím megadása nem szükséges. Az egyszerűség kedvéért felsoroljuk, hogy mely igazolványokon szereplő adatok elfogadhatóak ahhoz, hogy valaki jegyet vásárolhasson: személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél. Tizennégy éves kor alatt: diákigazolvány, születési anyakönyvi kivonat.

A mérkőzés napján teljes áron lehet megvásárolni a belépőket, azaz a “D” Lelátóra 900, a “B” Teraszra 1200, az “A” Teraszra 2000, a Tribünre 2500 forintba kerülnek a jegyek. A jegyvásárlás menete nem változik az elővételhez képest. Az elővételi pénztár a mérkőzés napján 14:00 órától tart majd nyitva, a többi jegypénztár 16:30 órakor nyit ki. Kérjük szurkolóinkat, hogy a Mildenberger utca felől érkezve vegyék igénybe az úgynevezett belső pénztárakat is, ezzel is tehermentesítve a két, Mildenberger utcára néző jegypénztárt. A legbelső pénztár kizárólag a szurkolói kártyával rendelkező szurkolók számára áll majd rendelkezésre. A szurkolói kártyákat csütörtökön és pénteken 17:00 és 20:00 óra között lehet kiváltani a Megyeri úti 1-es pénztárban, ingyenesen. A Puskás Akadémia FC szurkolói a jegy.mlsz.hu oldalon, valamint a mérkőzés előtt is 900 forintos egységáron tudják megvásárolni a belépőket.

A jegyvásárlás folyamán a 2011. évi. CIV. törvény 16.§ szerint (ma már az Stv. 72. §), „(4) szerint a szervező vagy a jegyértékesítést a szervező megbízásából végző személy a belépőjegy, bérlet eladásakor, valamint a beléptetés során jogosult a néző személyazonosságát a személyazonosság igazolására alkalmas igazolvány alapján megállapítani. Magyarán szólva, természetesen jegyet vásárolhatunk egy családtagunknak, vagy barátunknak is, ha tudjuk az adatait, ám amennyiben például a pénztáros valószerűtlen adatot hall (csak a példa kedvéért, születési időnek valaki a 1885. 06. 16. dátumot adja meg), akkor összevetheti az adatokat az igazolványon szereplő adatokkal. Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után. Kérjük továbbá, hogy szurkolóink a jegyvásárlást követően ne tegyék el a személyazonosságot igazoló okiratukat, mert azt a kapuban a rendezők kérni fogják

Kérjük szurkolóinkat, hogy olvassák el adatkezelési tájékoztatónkat ide kattintva.

Jegyvásárlás szurkolói kártyával:

A jegyvásárlás menete minden lépésben megegyezik a korábban leírtakkal, ugyanakkor a szurkolói kártyán lévő vonalkód leolvasásával a pénztárosnak nincs szüksége semmilyen további adatra, így a procedúra lényegesen rövidebbé válik. A belépők ára nem függ attól, hogy szurkolói kártyával, vagy anélkül vásárolják őket. A Mildenberger utca felől érkezve a legbelső pénztár a Puskás Akadémia FC ellen kizárólag a szurkolói kártyával rendelkező szurkolóknak áll majd rendelkezésre!

Jegyvásárlás online: 

Online a jegy.mlsz.hu oldalon lehet megvásárolni a belépőket, elővételi áron. Az online felületen ugyanúgy regisztráció szükséges, mintha a helyszínen váltanák meg a belépőket. Az interneten maximum hat jegyet lehet egyszerre megvásárolni, fizetni kizárólag bankkártyával lehet. Az online jegyvásárlásról bővebben ide kattintva olvashat!

A beléptetés folyamata:

A Stadionbiztonság Projekt keretében új beléptető kapukat szereltek fel tavaly a Szusza Ferenc Stadionban. A kapukról és a beléptetés megváltozott menetéről az Újpesti Közéleti Televízió forgatott rövid riportot a PMFC-Matias elleni tavaszi bajnoki mérkőzés előtt. Kérjük szurkolóinkat, hogy a minél gyorsabb áthaladás érdekében tekintsék meg az alábbi, kétperces videót. (Az ÚKTV engedélyével)

Fontos információ még a beléptető kapukkal kapcsolatban, hogy az érkező szurkoló ne forgassa át maga előtt a rendszert, mert akkor nem tud majd belépni. Amennyiben egy jeggyel másodszor próbálnak majd belépni, a rendszer „ismételt” felirattal jelzi, hogy a belépő már felhasználásra került. Abban az esetben, ha a belépő érvényes, de a szurkoló eltéveszti a szektort, a rendszer a „téves kapu” kiírással tájékoztatja erről a szurkolót és a rendezőket.

Kérjük szurkolóinkat, hogy a beléptető kapuba ne teljesen szemben, hanem vállunkat kissé előrefordítva, oldalazva lépjenek be.  Amennyiben táskával, vagy csomaggal érkezik a mérkőzésre, a videóban is látható módon, maga elé szorítva lépjen be a forgókapuba, a táska pántja, vagy ruházata ne akadjon be. Amennyiben mégis valamilyen probléma adódna, és a kapu megáll, kérjük szurkolóinkat, hogy ne kezdjék feszegetni, lökdösni azt, hanem figyeljenek a rendezők instrukciójára.

Ahogyan az elhangzott, a 14 év alatti, valamint a 65 év feletti szurkolóink számára a belépés ingyenes marad, de szükség lesz a kedvezményes jegy, vagy bérlet kiváltására. A rendszer érzékeli, hogy kedvezményes jeggyel, vagy bérlettel kísérlik meg a belépést, a rendezők ebben az esetben leellenőrzik majd, hogy a szurkoló jogosult-e a kedvezményes jegy igénybevételére.

A 2011. évi. CIV. törvény 16.§ (ma már az Stv. 72. §), 2) „c) szerint a beléptetéskor a rendező útján a belépőjegy, a bérlet birtokosának személyazonosságát ellenőrzi, és személyes adatait egybeveti a belépőjegy, a bérlet vagy a klubkártya (Újpesten szurkolói kártya – szerk.) adataival.

Akkreditáció a sajtó képviselői, valamint az MLSZ-kártya tulajdonosok számára:

Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a press@ujpestfc.hu email címen regisztráljanak a mérkőzésre péntek 12:00 óráig. Tekintettel arra, hogy névre szóló belépőket kell mindenki, így a sajtó képviselői és az MLSZ-kártyák tulajdonosai számára is kiállítani, kérjük a média és a szövetség munkatársait, hogy nevük mellett születési idejüket, és születési helyüket is küldjék el számunkra az akkreditációt igénylő e-mailben. A határidő után érkezett akkreditációkat semmilyen körülmények között, egy médium  képviselőitől sem áll módunkban elfogadni! Kérjük az MLSZ-kártyával jelentkezőket, azaz a szövetség által kiadott belépővel rendelkezőket, hogy ők is a fentiek alapján regisztrálják magukat, ám ők a ticket@ujpestfc.hu email címet használják.

#18

Bojan

Sankovic

#18 Bojan Sankovic