#55 Szakály Péter
Születési idő 1986. 08. 17.

Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2021. október 22. 20:00

2021. október 22. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
InStat: A számok nem hazudnak?!
2021. szeptember 14. - ujpestfc.hu
Antonov volt csapatunk legjobbja

Nehéz szavakat találni arra, ahogy a tegnap esti mérkőzés befejeződött, igaz ez még akkor is, ha a statisztikák szerint inkább döntetlenszagú volt az összecsapás. Sajnos a mértékadó InStat nem készít külön adatelemzést arról, hogy a meccsek bizonyos szakaszában milyen eredményekkel zárnak a csapatok, így nem tudhatjuk, hogy Pauljevic kiállításáig hogyan állt az találkozó.

A teljes 90 percet, plusz a hosszabbítást is figyelembe véve azonban kiegyenlítettnek tűnnek az adatok, kezdjük a szokásoknak megfelelően a csapatok összteljesítményével. Minimális különbség adódik a két gárda InStat-index átlagát vizsgálva, a mieink 219-cel, a vendégek 222-vel zártak. A labdabirtoklás ő feléjük billen (42%-58%), ebből általában egyenesen következik, ahogy most is, hogy többet jártatták a játékszert, többször keresték egymást a társak (418-578). Ezeknek a passzoknak a pontosságát tekintve nagyjából újra egyenlő érték született (80%-84%), ami darabban 335-öt jelentett a 485-tel szemben. A vesztett labdák száma is csaknem azonos (87-86), ahogy annak száma is, hogy ezt hányszor tették meg saját térfélen (16-18). A kapu előtti adatoknál ők 9-szer próbálkoztak lövéssel, mi 7-szer, azonban mi sokkal pontosabban céloztunk (71%-33%). Nem volt sok szabálytalanság a meccsen, összesen 21, amit 9-12 arányban osztottak szét az együttesek. Összesen 3 sárga lapos figyelmeztetés történt, amiből a miénk 1 volt, azt ugyan nem mondhatjuk, hogy a pályán történt, hiszen ezt Stieber Zoltán már a padon kapta. Illetve, mint már az elején említettük, egy piros lap is felmutatásra került a találkozón.

Ha az egyéni statisztikákat vetjük górcső alá, akkor nálunk Nemanja Antonov zárt az élen (251), ezzel azonban az összetettben csak a 4. helyen végzett. Lila-fehérben a második helyezett a csereként beállt Miroslav Bjelos lett, akinek csupán 21 percre volt szüksége ahhoz, hogy 244 ponttal zárjon, míg a dobogó alsó fokára még görög hátvédünk, Georgios Koutroumpisfért oda (241). A passzok számát nézve szinte már természetesen Mitrovic neve tűnik fel az élen (63), mögötte Luca Mack (52) végzett. Ha azonban pontosságot tekintjük, akkor már ifjú német játékosunk teljesítménye kiemelhető (88%), nála jobban csak Tallo oldotta meg ezt a feladatot (89%), de meg kell jegyezni, hogy egyrészt csak egy félidőt volt a pályán, másrészt befejező emberként értelemszerűen sokkal kevesebbszer próbálkozott keresni a társakat (9). A 7 darab lövésünk összesen 6 ember nevéhez fűződik, Beridze volt az, aki kétszer is kísérletezett a gólszerzéssel, egyszer ugye ráadásul sikeresen. Ahogy már a csapatteljesítményeknél megjegyeztük, kevés volt szabálytalanság, a 9-ből Katona Mátyás egymaga 4-et vállalt magára, illetve Mack és Mitrovic 2-2-t, 1-et pedig Croizet követett el, a két lapot pedig hivatalosan játékon kívül kaptuk.

Összeségében tehát elmondható, hogy a számok tükrében igazságosnak tűnő döntetlennel zárult az összecsapás, de a mérkőzés fordulatai, azaz a kiállítás és az őrült végjáték fényében nehéz megmondani, hogy egy pontot megtartottunk vagy kettőt elvesztettünk.  

#55

Szakály

Péter

#55 Szakály Péter