#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - Paksi FC
2021. december 12. 13:30

2021. december 12. 13:30

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Így telt a PSA-szűrés
2021. november 23. - ujpestfc.hu
A DVSC elleni meccs előtt az egészségé volt a főszerep.

Gyakran jelentkeztünk movemberi helyzetjelentésekkel és akcióinkkal az elmúlt időszakban, hiszen klubunk a lehető legszélesebb körben igyekszik kiállni a Magyar Rákellenes Liga és a MentsManust Mozgalom mellett a prosztatarák elleni küzdelemben. Ahogyan azt korábban is jeleztük, az elmúlt hétvégi, Újpest FC -  DVSC mérkőzés előtt lehetőséget biztosítottunk szurkolóink, illetve az érdeklődők számára, hogy egy ingyenes PSA-szűrésen vehessenek részt.

A PSA-szűrés lényegében egy speciális fehérjének, a prosztata specifikus antigén mennyiségének vizsgálata. Itt egy rövid vizsgálatról van szó, ami során egy csepp vért vesznek a résztvevőtől (ujjbegyből), majd egy mérőeszköz egy 10-15 perces hosszúságú vizsgálat után kimutatja a mintában lévő PSA-szintet. A szűrővizsgálatot alapvetően a 40 év feletti férfiak számára szokták ajánlani.

A szombati találkozó előtt, 16:00-tól, egészen az esti meccskezdésig volt lehetőség a szűrésen való részvételre a stadionunkban található M13 Egészségcentrumban. Többen, mint ötvenen éltek a mintavétel lehetőségével, ami során páraknak fel is hívták a figyelmét, hogy érdemes lehet további vizsgálatokon részt venniük. Az eseményre legendás játékosaink, Szlezák Zoltán és Véber György is ellátogattak, akik a mérést követően az Újpest Média kérdéseire is válaszoltak, valamint felhívták a figyelmet arra, hogy nem csak az ajánlott korcsoportnak, de mindenki számára kiemelten fontos az egészséges életmódra való törekvés és az ehhez hasonló szűrővizsgálatokon való részvétel.

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid