MOL Fehérvár FC - Újpest FC
2019. szeptember 28. 19:30

2019. szeptember 28. 19:30

Nebojsa Vignjevics: „Örülök, hogy nem okoztunk csalódást!”
2013. december 4. - ujpestfc.hu
Vezetőedzőnk és Máté Csaba értékelte a mérkőzéstDusan Vasziljevics góljával továbbjutottunk a Magyar Kupában a Ferencváros ellen! A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Nebojsa Vignjevics szerint ezúttal sokkal jobb mérkőzést láthattak a nézők, mint múlt héten, vezetőedzőnk emellett nagyon örült annak, hogy boldog szurkolókat látott a Szusza Ferenc Stadionban.

„Tudtam, hogy milyen nagy mérkőzés vár ránk. Láttam, hogy milyen boldogak most a szurkolóink, nagyon örülök annak, hogy nem okoztunk nekik csalódást ma este. Mindkét csapat számára kemény mérkőzés volt, szerintem ez a találkozó színvonalasabb is volt, mint az odavágó. Az első mérkőzésen a Ferencvároson, most rajtunk volt nagyobb nyomás, nem könnyű így játszani, de a kiegyenlített első félidő után a második félidőben szerintem jobbak voltunk. Agresszívebbek voltunk, mint a Ferencváros, úgy láttam, hogy ellenfelünk kicsit fáradtabb is, mint mi, szerintem emiatt tudtuk megnyerni a mérkőzést. Nem foglalkoztunk azzal a hét közben, hogy mi történt ellenfelünknél, ez nem volt téma az öltözőben. Inkább arról beszéltem az öltözőben, hogy nagyon jól kell játszanunk ahhoz, hogy legyőzzünk egy ilyen erős csapatot – ez végül sikerült is.”

A Ferencváros megbízott vezetőedzője, Máté Csaba érthető módon csalódottan beszélt a sajtó képviselői előtt.

„Nem szeretnék az előzményekről beszélni, kizárólag a mérkőzéssel foglalkoznék. Igazi kupamérkőzésen vagyunk túl, várható volt, hogy a 0-0-ás első mérkőzés után az Újpest nem esik nekünk. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy gólt szerezzünk, de ezek kimaradtak, illetve volt egy tizenegyesgyanús helyzet, ha azt megkapjuk és értékesítjük, komoly előnyre tettünk volna szert. Egy kupameccsen egy gól már nagy előnyt jelent, ezt jól mutatta az újpestiek találata is, akik ezt követően már zártabban védekeztek. Azt gondolom, hogy ilyen mérkőzésen felesleges arról beszélni, hogy helytállt a csapat, hiszen egy dolog volt fontos: a továbbjutás. Sajnáljuk a szurkolóinkat, sajnáljuk a klubot, hiszen elhibáztunk egy olyan lehetőséget, amellyel nemzetközi porondra juthattunk volna. Marad a bajnokság.”