20Bajnoki
Cím
10Magyar Kupa
Győzelem
3Szuperkupa
Győzelem
3Ezüst-
cipő
1Bronz-
cipő

DVSC - Újpest FC

Debreceni Nagyerdei Stadion, 2019. február 2. 17:00

Debreceni Nagyerdei Stadion
2019. február 2. 17:00

Nebojsa Vignjevics: „Tudunk ennél jobban játszani!”
2013. november 27. - ujpestfc.hu
Vezetőedzőnk és Ricardo Moniz értékelt a mérkőzés után

Gólnélküli döntetlennel ért véget a Ferencváros elleni kupapárharc első felvonása szerda este a Puskás Ferenc Stadionban.  Nebojsa Vignjevics szerint igazságos eredmény született, de amiatt csalódott, hogy nem sikerült gólt szereznünk idegenben.

„Kicsit túlzottan is tudatában volt mindkét csapat annak, hogy van még egy visszavágó és emiatt óvatosabban játszottak, mint általában.  Valamivel veszélyesebb helyzetei voltak a Ferencvárosnak, de a döntetlent igazságosnak tartom. Nem mondanám, hogy boldog vagyok emiatt, de elégedetlenkedni sincs okom, továbbra is ötven-ötven százalék esélye van mindkét csapatnak a továbbjutásra. Tudunk ennél jobban játszani, néha túl kényelmesen vettük fel a Ferencváros játékosait, ezen változtatnunk kell hazai pályán. Az volt a tervünk, hogy egy gólt mindenképpen szerezzünk, szóval mondjuk „egy-egy” után most boldogabban ülnék itt, mert nem hiszem, hogy két olyan csapat, amelynek színeiben Böde és Diallo, vagy Kabát és Simon szintű támadók szerepelnek nem lőnek majd gólt 180 percen keresztül.”

Vezetőedzőnk a védelemmel elégedett volt, azonban a találkozó után tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy támadásban többet várt a csapattól az FTC ellen.

„A védekezésünk jó volt, nem egyszerű dolog megállítani a Ferencváros támadóit de ezt sikerült megoldanunk. Amikor viszont nálunk volt a labda, akkor nem tudtunk úgy támadni, mint a Pápa ellen – igaz, a Ferencváros jobb csapat, mint a Pápa. Kicsit mintha arra vártunk volna, hogy a Ferencváros hibázzon, nem láttam azt, hogy mi szeretnénk lehetőségeket kialakítani, pedig a mérkőzés előtt arról beszéltünk, hogy nyerni jövünk a Puskás Ferenc Stadionba. Ha az ilyen nagy meccseken győzni szeretnénk, azért a jövőben majd többet kell tenni.”

A Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz szerint a középpályán Eninful semlegesítése jelentett némi problémát csapatának, emellett sajnálta, hogy Leonardo kreativitására a brazil középpályás korai sérülése miatt nem tudtak számítani

„Kicsit idegesen kezdtünk, Leonardo pedig sajnos korán megsérült, pedig az ő kreativitására nagyon számítottunk. Így elég statikus játék alakult ki a pályán, kevés helyzettel. Szerintünk elmaradt egy tizenegyes az első félidőben kezezés miatt, emellett úgy láttuk, hogy a középpályán Eninful semlegesítése jelentett némi problémát számunkra. A második félidőt viszont jól kezdtük, Busai jól szállt be, figyelemre méltó az ő fejlődése. Gyömbér nagyon stabilan játszott, Jenner révén pedig volt egy remek lehetőségünk is, de sajnos csak a kapufát találta el. Csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült gólt szereznünk, de az is fontos, hogy mi sem kaptunk. Sajnálom, hogy Besic két sárgát is összeszedett, főleg az első szabálytalanság volt felesleges.”

#6

Obinna

Nwobodo

#6 Obinna Nwobodo