#49 Pauljevic Branko
Születési idő 1989. 06. 12.

Mezőkövesd Zsóry FC - Újpest FC
2021. október 30. 14:45

2021. október 30. 14:45

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Újpest hangja avagy „tiszteletem, tanár úr”
2014. december 30. - ujpestfc.hu
Interjú klubunk szpíkerével

„Lila-fehér jó napot kívánok!” 2001. április 1-e óta hangzik el minden egyes hazai mérkőzésen a jellegzetes beköszönés Kristin Lászlótól, a műfaj legjobbjától. Bátran állíthatjuk, hogy az ő stílusa, hangszíne, hangulatkeltése a legjobb a magyar mezőnyben, hiszen újpesti teljesítményére az MLSZ is felfigyelt 2001 szeptemberében. Azóta a magyar labdarúgó válogatott hangja is. Beköszönését egyébként levédette.

 

13 és fél évvel ezelőtt, amikor megkeresték a lehetőséggel, rögtön elkezdett gondolkodni, hogy legyen valami állandó, csak rá jellemző köszöntése, és ez sült ki belőle. Gyakran előfordul, hogy ha találkozik valakivel, akit nem ismer, az illető viszont a hangja alapján beazonosítja, „Lila-fehér jó napottal” köszönt Lacira. Legutóbb egy fogadóórán történt ehhez hasonló, egy apuka üdvözölte így. Igen, fogadóórán, mivel Kristin László tanár. A budapesti Károlyi Mihály Közgazdasági Szakközépiskolában történelmet tanít és osztályfőnök is. A Puskás Akadémia elleni mérkőzésre elhozta az osztályát.

A Megyeri úti „szpíker” karrierje tehát 2001-ben kezdődött, az Újpest-Győr találkozóval.

- Épülőfélben volt a stadion, helyem sem volt igazán, földhányások között kellett megoldanom a játékosok bemutatását. Izgalmas időszakot éltem át. Aztán egy nemzetközi kupameccsen egy feröeri csapattal játszottunk. Valószínűleg olyan jól ejtettem ki a feröeri neveket, hogy a válogatottól is kaptam meghívót. A legjobb az volt, hogy az újpesti stadionavatón a magyar-macedón meccsen is szpíkelhettem. Fogalmam sincs, hány mérkőzésen dolgozhattam, de a legemlékezetesebb egy Honvéd elleni volt, amikor hetet rúgtunk, és ott jutott eszembe, hogy a szurkolókkal megszámoltatom a gólokat, ami szuperül sült el. A Ferencváros elleni 6-0-nál mindezt újra elő lehetett venni.

- Mikor voltál először Újpest-meccsen?

- Most 38 éves vagyok. 38 éve. Apukám 10 hónaposan hozott ki a stadionba. Máté kisfiam 4 éves, már járt a Szusza Ferenc Stadion stúdiójában, de meccsre majd tavasszal hozom el. Egyébként minden mérkőzést a 2005-ben elhunyt édesapám lila sáljában nézek meg.

#49

Pauljevic

Branko

#49 Pauljevic Branko