#5 Máté Zsolt
Születési idő 1997. 09. 14.

Mezőkövesd Zsóry FC - Újpest FC
2021. október 30. 14:45

2021. október 30. 14:45

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Az Újpest Öregfiúk együttese veretlenül nyerte meg a tornát
2014. december 14. - ujpestfc.hu
Harmadik helyen végzett az UTE Baráti Kör csapata a jótékonysági gálán

Vasárnap Nagykanizsán egy jótékonysági gálán lépett pályára az UTE Baráti Kör valamint az Újpest Öregfiúk csapata. A gála teljes bevételét az agydaganattal operált szepetneki Kiss-Szabó Ramóna gyógyulására fogják fordítani, akinek 2015. októberéig több mint 70 vizsgálata lesz a „szomszédos” Pécsen, ahová mindannyiszor el kell majd utazniuk.

A kupán több megye Újpest-szurkoló csapata mérte össze erejét. A résztvevő gárdákat két csoportra osztották, Lilára és Fehérre.

1885 Kupa csoportbeosztása

Lila csoport

Vasi Violák, Lila Függönyös, Újpesti Öregfiúk, UTE Kanizsa I., Ajka-Kanizsa

Fehér csoport

Baranyai Lilák, UTE Kanizsa II., UTE Baráti Kör, Meglepetés (nagykanizsai FTC szurkoló csoport), MÁV NTE Hölgyek

Az Újpest Öregfiúk az első mérkőzésüket a Lila Függönyösök ellen játszották és Herczeg Miklós négy, valamint Kovács Zoltán góljával simán, 5-0-ra győztek.

A második összecsapás az Ajka-Kanizsa ellen volt, ahol tovább folytatódott a fociünnep, hiszen Herczeg Miklós háromszor volt eredményes és mellette Sztaskó Zoltán talált még be, így ezt a találkozót „csak” 4-0-ra nyerték meg.

Az UTE Kanizsa első csapata elleni mérkőzés igen nagy iramot hozott, több alkalommal is ütköztek a játékosok a pályán, de a sportserűséget végig szem előtt tartva 2-0-ra nyerte meg a tavalyi bajnok együttes. A gólokat Herczeg Miklós és Kovács Zoltán szerezték.

Az utolsó csoportmérkőzés tétje az volt, melyik együttes lesz az első vagy a második a csoportban. Ennek megfelelően már kapusunknak, Szűcs Lászlónak is több dolga volt, mint az előző összecsapásokon, sőt, először és utoljára még maga mögé is kellett nyújtózkodnia. A vezetést Sztaskó Zoltán szemfüles góljával az „öregek” szerezték meg, ám nemsokára egyenlített a hazai csapat, így 1-1 lett a végeredmény. Ez azt jelentette, hogy jobb gólkülönbséggel (eggyel több gólt kaptak a Vasi Violák) Szlezák Zoltánék végeztek az első helyen.

A helyosztók után egy igen érdekes összecsapásra is sor került, ugyanis a gála egyetlen lánycsapata, a MÁV NTE összecsapott a Ferencváros együttesével és kicsit meglepve a srácokat Szabó Zsuzsanna góljával 1-0-ra le is győzték őket, a szurkolók legnagyobb örömére.

A sors fura fintora, hogy a döntőbe kerülésért azzal a csapattal kellett megküzdeni, amelyikkel együtt utaztak Ambrus Imréék, történetesen az UTE Baráti Körrel. Az eredmény tudatában azt lehet mondani, hogy sima volt a mérkőzés, ám Szűcs Lászlónak több nagy védést is be kellett mutatnia azért, hogy a csapat megőrizze veretlenségét. Az eredmény 3-0 lett, a gólgyártást Tamási Zoltán kezdte, majd ismét Herczeg Mikós és Sztaskó Zoltán volt eredményes.

A döntőben a Baranyai Lilákkal csaptak össze az öregfiúk és Sztaskó Zoltán góljával legyőzték a szurkolói csapatot, így veretlenül 16-1-es gólkülönbséggel nyerték meg a tornát.

A torna legjobb kapusa egykori játékosunk, Vlaszák Géza lett, a legjobb mezőnyjátékosnak Szentes Krisztiánt (Baranyai Lilák) választották.

#5

Máté

Zsolt

#5 Máté Zsolt