#7 Simon Krisztián
Születési idő 1991. 06. 10.
Újpesten és a válogatottal is eredményes tavaszt zárna szélsőnk
2014. január 21. - ujpestfc.hu
Simon Krisztiánra jobbszélsőként számít Pintér Attila - Lapszemle: Nemzeti SportVálogatott meghívót és zrikákat is kapott Simon Krisztián, akivel a Nemzeti Sport a válogatott edzőtáborában beszélgetett. 

„Nem számítottam arra, hogy Pintér Attila kapitány meghív, de persze nem bánkódtam, hogy így kissé rövidebb lett a téli pihenőm – így Simon Krisztián, az Újpest 22 esztendős csatára, aki eddig mindhárom válogatott randevún részt vett. – Persze az újpesti csapattársak éltek az adódó lehetőséggel… Litauszki Róbert mondta, amikor a klubnál jelentkeztem edzésre és cicázásra került sor, hogy »kérem, válogatott futballistával erősítettünk«… Nebojsa Vignjevics vezetőedző pedig csak annyit bökött oda, amikor beléptem az öltözőbe, hogy »köszönöm, hogy eljöttél a tréningre«… Persze a helyén kezelem a meghívást, nem szállok el magamtól – nincs is miért. Még jobb teljesítményre ösztönöz, hogy van eredménye a klubnál folytatott munkámnak.”

Kérdés, a szövetségi kapitány a támadószekció mely pontján számít a tizedik helyezett Újpest egyetlen kiválasztottjára.

„Edzés előtt mindig elmondja a különböző csapatrészekben szereplőknek, hogy mi a feladatuk – folytatta. – Bár az Újpestben a jobb és a bal oldalon is szerepeltem, a válogatottban a jobbon számítanak rám, ez jobban is fekszik nekem. Több játékossal is meg kell harcolnom a posztomért, így Bacsa Patrikkal, Bartha Lászlóval, Gyurcsó Ádámmal, Koltai Tamással, Szatmári Lóránddal és Radó Andrással. Nem egyszerű a helyzetem, de azért gürizek, hogy legközelebb is számítsanak rám – akár a finnek elleni márciusi felkészülési mérkőzésen is.”

Egyelőre kérdés, a pályára lépésre sor kerül-e, az viszont biztos, hogy így is sok mindent tanult az edzések alatt.

„Új gyakorlatokat is elsajátítottam, sok a tolódás, és a letámadásra is nagy hangsúlyt fektetünk – folytatta a játékos, aki három éve szerződött Újpestről a holland Feyenoordba, s az ottani tapasztalatokra is sokat gondol. – A legnagyobb különbség, hogy míg idehaza hét-nyolc hetet is edzünk a bajnokság előtt, a holland csapattal csak kettőt… Amikor Ománban edzőtáboroztunk, már csak taktikai, frissítő jellegű edzéseken kellett részt vennem. Nem jó csak edzeni és edzeni, fura érzés, hogy míg máshol futballoznak, mi csak tréningezünk. Ezért is várjuk már a mérkőzéseket. S ha már a holland napokat, heteket elevenítettük fel, épp vasárnap volt pontosan három éve, hogy első alkalommal pályára léptem a Feyenoordban, az Ajax ellen, sajnos kikaptunk 2–0-ra. Merészebb álmaim voltak a holland csapatnál… Persze szeretnék újra légiósnak állni. Ehhez elengedhetetlen, hogy végre ne bajlódjak sérülésekkel, hiszen az elmúlt két évemből egy ráment a felépülésre. Hihetetlen, háromszor tört el a talpcsontom, borzalmas időszak volt, de az utóbbi hónapokban már minden rendben van.”

Kivéve az Újpesttel… A csapat gyengélkedik, a tizedik helyen szerénykedik az NB I-ben.

„Nem szerepeltünk fényesen, de meg szeretnénk erősíteni a keretet, védő és irányító középpályás is érkezhet – mondta az NB I-es szezonban hét gólnál járó labdarúgó. – Remélem, az Újpesttel és a válogatottal is eredményes leszek a tavasszal. Úgy akarok teljesíteni, hogy kapjak meghívót.”

Szöveg: Cserháti András / Nemzeti Sport

#7

Simon

Krisztián

#7 Simon Krisztián