#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - Ferencvárosi TC
2022. január 30. 20:00

2022. január 30. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Ti kérdeztetek, Balogh Balázs válaszolt
2017. március 22. - ujpestfc.hu
Ezen a héten fiatal középpályásunk válaszolt a szurkolók kérdéseire.

Szabolcs kérdése: Ki az a vezéregyéniség a pályán és a pályán kívül, akinek a szava szent és hallgatnak rá?

A válasz egyértelműen Balajcza Szabolcs. Ha ő felemeli a hangját az öltözőben, akkor minden szempár rászegeződik és mindenki csak rá figyel.

Robert kérdése: Mit jelent számodra az Újpest?

Egy szóval mindent, bővebben pedig a munkám, az otthonom, a hobbim, ami egyébként az egyik legfontosabb dolog az életemben, hiszen számomra a futball szerelem. Amíg élek, hálás leszek azért, hogy lehetőséget kaptam a lila-fehér családban arra, hogy itt építsem a karrierem.

Lajos kérdése: Szerinted a kupa Újpestre kerül?

Úgy gondolom, hogy igen, és mi nagyon keményen dolgozunk azért, hogy ez így legyen. Tavaly a játék képe alapján nyernünk kellett volna a döntőben, úgyhogy bízom benne, hogy idén mellénk áll a szerencse, és mi emelhetjük majd a magasba a trófeát.

Kristóf kérdése: Örülnék neki, hogyha üzennél és jó tanácsokkal látnád el az U10-es utánpótlás csapatunkat, mert sokunknak Te, illetve Ti vagytok a példaképei!

Nagyon szívesen válaszolok neked, és remélem ezzel segíteni is tudok. Dolgozzatok keményen és alázatosan egymásért és persze az Újpestért. Az első helyen mindig a csapat legyen, hiszen egyénileg nem érhettek el nagy eredményeket a társak nélkül. Nagyon fontosnak tartom, hogy érezzétek és tudjátok minden percben, hogy hova tartoztok és hol futballoztok. Legyetek büszkék magatokra és a mezetekre, és minden egyes edzésen vagy meccsen a maximumot nyújtsátok. Ha így tesztek, akkor biztos lesz a siker.

István kérdése: Melyik a kedvenc posztod?

4 évesen kezdtem el ezt a nagyszerű sportot, és 20 esztendőn át középső középpályást játszottam. Ezen a poszton kerültem be az év csapatába és a válogatottba is. Jelenleg másik pozícióban futballozom, mert az edző ezt kérte tőlem, én pedig a legjobb tudásom szerint igyekszem helytállni.

Mária kérdése: A „Mannequin Challenge”-videón látható beállásod engem Griezmann gólörömére emlékeztet. Szándékosan választottad? Szereted a játékát, esetleg lesel el tőle egy-két trükköt?

A beállást Kecskés Ákos barátommal találtuk ki, akivel jókat tudunk hülyéskedni.
Szeretem Griezmann játékát, elképesztő passzokra és fantasztikus megoldásokra képes.  

Péter kérdése: Milyen volt az olaszországi élet, miben más, mint a magyar hétköznapok?

Nagyon fiatal, mindössze 16 éves voltam, amikor kikerültem. Sokat tanulhattam kint és hamar fel kellett nőni a feladatokhoz. Őszintén szólva imádtam az életstílusukat, elképesztően lazák és végtelen mennyiségű tésztát képesek megenni (nevet).

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid