20Bajnoki
Cím
10Magyar Kupa
Győzelem
3Szuperkupa
Győzelem
3Ezüst-
cipő
1Bronz-
cipő
Könyvbemutatón jártunk
2017. May 17. - ujpestfc.hu
Titi – Göröcs János, a varázsló címmel jelent meg Lakat T. Károly legújabb műve korábbi fantasztikus játékosunkról.

Legendás csatárunk 18 évesen került Újpestre, és 15 éven keresztül rúgta a bőrt lila-fehér színekben. Ez idő alatt ötszörös magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes volt a csapattal, és 339 élvonalbeli mérkőzésen 109 gólig jutott. Az 1961-1962-es Kupagyőztesek Európa-kupája kiírásban a sorozat gólkirálya lett, és egészen az elődöntőig vezette az Újpesti együttest. Az 1968-1969-es Vásárvárosok kupája sorozatban a döntőbe jutott a csapattal, ahol sajnos a Newcastle United szerezte meg a győzelmet.

Lakat T. Károlyt, a könyv szerzőjét arról kérdeztük, hogy miképpen jött az ötlet, hogy egykori kiváló támadónkról írjon: „Több szálon is kötődöm Titi pályafutásához. Egyrészt édesapám révén már kisgyerekként is hatalmas futballrajongó voltam, és ez az évek múltával sem változott. Azon kevesek egyike vagyok, akik elmondhatják magukról, hogy láthatták a Newcastle elleni mérkőzésen, ott voltam sorsdöntő bajnoki meccsein és emlékezetes kupa összecsapásain, és el kell mondjam, hogy bár abban az időben inkább a 9. kerület csapatához húzott a szívem, de Göröcsről már akkor is azt mondtam, hogy ő az ideális futballista.

Szintén atyám révén személyesen is megismerhettem később, pályafutása végén, amelyet egy sajnálatos sérülés okozott, mikor Tatabányára került, ahol szintén óriási rajongás és tisztelet vette körül.

Harmadrészt, mint újságíró úgy gondoltam, hogy az Aranycsapat utáni, hívjuk őket az ezüst generáció tagjainak is emléket kell állítani. Egyedül Göröcs János életéről nem készült átfogó mű, ezért nem hagyhattam, hogy egy ilyen briliáns futballkarrier ilyesfajta nyom nélkül maradjon.”

#21

Balázs

Benjamin

#21 Balázs Benjamin