20Bajnoki
Cím
10Magyar Kupa
Győzelem
3Szuperkupa
Győzelem
3Ezüst-
cipő
1Bronz-
cipő
A 25. Paks - Újpest bajnoki mérkőzés következik
2017. július 14. - ujpestfc.hu
Pakson kezdjük a 2017/2018-as bajnokságot.

Az „atomvárosiak” a 2006/2007-es idényben jutottak fel először az élvonalba. 2006. szeptember 30-án, Pakson játszottuk a párharc első mérkőzését, amely 1-1-es döntetlennel zárult. Kapusunk, Balajcza Szabolcs a 14. percben egy büntető hárításával járult hozzá a pontszerzéshez. 

A második élvonalbeli mérkőzést 2007. április 9-én, hétfőn játszotta a két csapat a Szusza Ferenc Stadionban. Az Újpest FC Vaskó Tamás két, továbbá Tisza Tibor egy góljával 3-2-re nyert. A vendégeknél Heffler Tibor duplázott.

A 2007/2008-as szezonban hazai pályán 3-1-re nyertünk, tavasszal Pakson viszont 2-0-ás győzelmet aratott szombati ellenfelünk.

A 2008/2009-es szezon első felében, az ötödik egymás elleni mérkőzésen a paksiak Kiss Tamás révén ránk ijesztettek, és az 52. percben megszerezték a vezetést, de 25 perc alatt sikerült az egyenlítés, majd 3-1-re nyertünk. Ezen a találkozón Kabát Péter két gólt szerzett, és Korcsmár Zsolt is eredményes volt.

A hatodik és a hetedik mérkőzésen nem sok babér termett csapatunknak. Először 3-1-re, majd 1-0-ra kikaptunk.

A nyolcadik egymás elleni találkozón, 2010. április 24-én, a Szusza Ferenc Stadionban 3-2-re nyertünk a Tolna-megyeiek ellen, azóta viszont nem sikerült diadalt aratnunk felettük, hiszen a soron következő négy bajnoki mérkőzést elveszítette csapatunk. A 2010/2011-es szezonban, a Szusza Ferenc Stadionban 3-2-re, Pakson 2-1-re veszítettünk, az idegenbeli mérkőzésen gólunkat Lázár Bence szerezte. 

A 2011/2012-es szezonban sajnos még a gólszerzés sem sikerült. Hazai környezetben és Pakson is 2-0-ra veszítettünk.

A 2012/2013-as bajnokságban a 3. fordulóban viszont Remili Mohamed és Yadin Zaris góljával egy pontot elhoztunk Paksról.

 

A Megyeri úti visszavágón súlyos vereségbe futottunk bele, Lázok János négy góljával, összesen hattal győzte le csapatunkat az MVM Paks.

 

A következő szezonban már július végén találkoztunk a Tolna-megyeiekkel. Büntetőből Kabát Péter szerezte meg csapatunk vezető gólját a 42. percben, amire a 60-ban Báló Tamás válaszolt a vendégek részéről. Mikor már a hosszabbításban, egészen pontosan a 93. percben járt a mérkőzés, csapatunkból Mihajlovic szabálytalankodott, a játékvezető pedig tettéért 11-est ítélt. Simon Attila értékesítette a büntetőt, így paksi győzelemmel zárult az összecsapás.

 

A 2013/2014-es szezonban már novemberben alkalmunk adódott, hogy visszavágjunk a hazai pályán elszenvedett vereségért. A mérkőzés azonban nem indult jól, a 9. percben Könyves szerezte meg a paksiak vezető találatát, amire Tshibuabua a 22. percben válaszolt tőlünk. Bartha 10 perccel később ismét vezetést szerzett a hazai csapatnak, így a félidőben 2–1-re a Paks vezetett. A második játékrészben azonban csapatunk elkezdte a gólgyártást. Nego az 56., Vasiljevic a 60. percben talált a kapuba. A végeredményt Lázár Bence állította be a 65. percben. Sikerült visszavágni, 2–4-re nyertünk Pakson.

 

A 2014/2015-ös szezonban a két csapat Pakson feszült egymásnak először. Az a meccs gólnélküli döntetlennel ért véget.

 

A visszavágóra márciusban került sor. A mérkőzés nem indult jól csapatunk számára, a Tolna-megyei csapat már az első fél órát követően 2 gólos előnyre tett szert. Bardhi még az első félidő hosszabbításában megszerezte csapatunk első gólját, és bíztunk benne, hogy a felzárkózás is megkezdődött. A második részben hiába próbálkoztunk, nem jött össze az egyenlítés, és a Paks sem tudott több gólt szerezni, így vendég győzelem lett a vége. 1–2.

 

A 2015/2016 bajnokság első mérkőzését játszottuk a paksi csapattal. Csapatunk az egész mérkőzés folyamán többet birtokolta a labdát és veszélyesebb helyzeteket is alakítottunk ki, viszont hiába volt sok próbálkozásunk a nyári melegben, nem tudtuk bevenni a Paks kapuját. Gólnélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

 

A visszavágón a mérkőzés egyetlen gólját a 70. percben Bertus szerezte, így a Paks otthon tudta tartani a 3 pontot ellenünk. 

 

A harmadik találkozó 18. percében a Megyeri úton Hahn szerezte meg a vezetést a paksiaknak. A vendég előnyt csapatunknak csak a 91. percben sikerült kiegyenlítenie. Windecker volt eredményes a hosszabbításban.

 

A tavalyi szezonban először július 30-án találkoztunk a paksiakkal, akkor Lázok János 11. percben szerzett találatával győzelmet arattunk fölöttük.

 

A visszavágót október 29-én rendezték. Az összecsapás csapatunk számára jól indult, hiszen Balázs Benjámin már a 9. percben betalált a Tolna-megyeiek kapujába. Egy gólos előnyünk 90 perc helyett csak a meccs véghajrájáig tartott ki. A 88. percben Szakály Dénes volt eredményes a paksiaktól, így pontosztozkodásra került sor.

2017 április 8-án hazai pályán fogadtuk a Paks együttesét 1568 néző előtt. Az első félidő közepén Balázs Benjámin buktatta a tizenhatoson belül Szabó Jánost. Az ellenünk ítélt büntetőt Bartha László értékesítette a 23. percben. A 65. percben jött a hazai egyenlítő gól, Mohl Dávid centerezését Jonathan Heris lőtte a hálóba. 

#2

Szűcs

Kristóf

#2 Szűcs Kristóf