20Bajnoki
Cím
10Magyar Kupa
Győzelem
3Szuperkupa
Győzelem
3Ezüst-
cipő
1Bronz-
cipő
Mohl Dávid: Több fájdalmas pontvesztésünk van már, csalódottak vagyunk
2017. szeptember 13. - ujpestfc.hu
Rutinos védőnkkel összegeztük az eddigieket, kitértünk a Puskás Akadémia elleni vereségünk okaira, valamint előre is tekintettünk.

Mi a véleményed az eddig lejátszott mérkőzésekről?

Csak csatlakozni tudok a többiekhez. Sokkal több pontot kellett volna szereznünk az elmúlt 8 fordulóban. Több fájdalmas pontvesztésünk van már, többek közt a legutóbbi meccsünket is ide sorolnám.

Mi volt a gond a felcsútiak ellen?

Mindenki ugyanúgy futott ki a pályára szombaton, mint ahogy eddig, győzni szerettünk volna. Mégis egy nem kicsit bosszantó eredmény született. A Puskás Akadémia változtatott az eddigi játékrendszerén, felkészült a játékunkból, és zárt védekezéssel állt ki ellenünk. Mi pedig hiába értünk el a tizenhatos vonaláig, onnantól kezdve elfogyott a területünk a támadások befejezéséhez. Változtatnunk kellett volna a taktikánkon, de erre sajnos nem voltunk képesek. Darabszámra megvoltak a beadásaink – csak én kilencszer íveltem középre az labdát – de ezek a kapu előtt mind gazdátlanok voltak. Ez egy igen drága tanulópénz volt számunkra, hiába a 70-30 százaléknyi labdabirtoklásunk, ha nem találunk a kapuba, és nem jönnek az eredmények. Úgy gondolom, teljes joggal háborognak a szurkolók, mi is csalódottak vagyunk. Ugyanakkor nincs túl sok időnk keseregni, hisz’ hétvégén újabb bajnoki összecsapás vár ránk.

Szombaton a Szombathely csapatával játszunk, mire számítasz azon a találkozón?

Előző mérkőzéseinket nézve biztos vagyok benne, hogy nem fognak kitámadni ellenünk. Okos és taktikus játékkal kell felkészülnünk, mivel hiába szeretnénk mi támadófocit játszani, ha ellenfelünk nem vállalja fel a játékot, változtatnunk kell. A Haladás épp egy kisebb mélypontban van, így haza kell hoznunk a számunkra is fontos három pontot.

Hogyan értékeled az egyéni teljesítményed az idei szezonban?

Csapatjátékos vagyok, így nem szeretnék belemenni csak saját magam elemzésébe. Volt olyan mérkőzés, amikor mindenkinek jól ment, de a csapat mégsem tudott három ponttal gyarapodni. Aztán volt, hogy mindenki szürke, átlagos játékot produkált, és nyertünk. Az eredmény határoz meg minden játékost, és minden játékos jó, ha van eredmény. Például: hiába mondom, hogy jó statisztikáim voltak a Puskás Akadémia elleni meccsen, ha nem nyertünk, akkor az semmit sem ér. A teljesítmény határozza meg a csapatot. A jövőben mindenképpen pozitív eredményeket várok, amit a csapattal közösen érünk el. A csapat által megszerezett három pont a lényeg, és nem az egyéni adatok, statisztikák.

#10

Zsótér

Donát

#10 Zsótér Donát