#2 Szűcs Kristóf
Születési idő 1997. 01. 03.
„Csodálatos és örömteli dolog, hogy támogatnak minket”
2018. január 5. - ujpestfc.hu
Öregfiúk csapatunk vezetőjével, Ambrus Imrével készítettünk egy portré interjút, amely kapcsán igen sok dolgot érintettünk.

Elsőként, így az új év elején adódik a kérdés, szakmailag hogyan értékelhető a 2017-es esztendő az öregfiúk csapatunknál?

Először is fontos, hogy az egész újpesti családnak sikerekben gazdag, boldog új évet kívánjak a magam és az Újpest FC Öregfiúk nevében.

Rátérve a lényegre, megmondom őszintén, az, hogy a tavalyi szezonban sok idő után nem mi hoztuk el az aranyérmet, nem ért akkora csalódásként, mert az elengedhetetlen fiatalítási hullám szükségessége előre látható volt. Jött a sérüléshullám, ami még most is kitart.

Az idei bajnokságot viszont jól kezdtük, de ismét közbejöttek a sérülések, amik egy kicsit visszafogták a csapatot. Remélem, a tavaszi idény és a 2018-as esztendő jobban fog sikerülni, mivel tudtunk egy-két olyan új játékost igazolni, akik feldobják majd a csapat játékát.

Az öregfiúk csapatai között hova helyezhető el az újpesti csapat, szintén megvan a nagy név, a nívó és a tekintély?

Abszolút! Az összes csapat, akik ellen hétről hétre kiállunk, a mai napig komolyan veszik és dicsőségként élik meg, hogy ellenünk játszhatnak. Bizonyítja ezt az is, hogy bárhová megyünk, vagy bárki jön hozzánk, mindig a legjobb felállással, játékosaival áll ki ellenünk. Véleményem szerint ez annak köszönhető, hogy sokan a lelátókról még látták játszani azokat a fiúkat, akik ellen most a pályán szeretnének bizonytani és legyőzni őket. Természetesen, aztán a gyepen kijön a különbség a javunkra.

Hosszú-hosszú ideje, máig töretlen lelkesedéssel irányítja, gondozza az öregfiúk csapatunkat. Hogy indult ez a szenvedély?

Anno, mikor még szertárosként dolgoztam Újpesten, és az öregfiúk csapat az első bajnoki arany után meg akart szűnni, bementem az akkori elnök úrhoz, és elmondtam az elképzeléseimet. Máig büszke vagyok erre, a még most is tartott szemléletemre, miszerint mindig törekszem rá, hogy olyan játékosokat öltöztessek az öregfiúk mezébe, akik hordtak már lila-fehér felszerelést. Ez egyébként igazán egyedülálló az öregek mezőnyében. Az akkori vezetés a támogatottságáról biztosított, amely támogatottság a mai napig, tisztelt Roderick Duchatelet klubtulajdonosunk részéről is maximálisan megvan. Ez nekem nagyon jól esik, és ez is büszkeséggel tölt el.

Miben mutatkozik meg elnökünk régóta tartó, folyamatos segítsége?

Az Ő támogatása számunkra egy csodálatos és örömteli dolog. Biztosítja nekünk a pályát, a felszerelést, az utazásainkhoz a mikrobuszokat, a bajnoki nevezéshez szükséges pénzügyi finanszírozást… Ezek akkora volumenű dolgok, hogy mi ezekért sok köszönettel tartozunk neki. Azzal, hogy jól szerepelünk a bajnokságban, neki szeretnénk meghálálni, hogy fenntart minket. Nekünk ez teljesen megfelel, és ezúton is, még egyszer köszönjük neki.

Ezen a téren mi a helyzet a többi csapathoz képest?

Az előbb említett támogatások miatt, és látva a többi ellenfelünket, mi olyan háttérrel rendelkezünk, amitől a többiek nagyon messze vannak. Sőt, még az is elmondható, hogy irigylésre méltó helyzetben vagyunk. Sok NB I-es csapat öregfiúk együttese néz fel ránk, talán egyedül az ősi riválisunk áll ezen a téren hasonló helyeztben, mint mi.  

Ez a jövőre nézve is kecsegtető?

Kiegyensúlyozott, biztos és nyugodt hátérrel természetesen mi is nyugodtabban állunk minden jövőbeli dologhoz. Érezzük a támogatást, és ez számunkra nagyon fontos, ahogy az is, hogy ha bármi kérésünk van, nyugodt szívvel fordulhatunk Roderick Duchatelethez.

Lenne Újpest FC Öregfiúk, ha nem lenne ez a támogatás?

Azt hiszem, azért igen, megpróbálnánk valahogy megoldani, de sokkal nehezebb lenne. Nemcsak az induláskor volt az a tervem, hogy a kiöregedett játékosok ne vesszenek el, hanem most is, így ez egyben tartana valahogy minket.

Hogy érzik a játékosok magukat a csapatban?

Nekünk, akik az öregfiúk csapatában játszanak, ez az együttes ugyanolyan előnyt élvez, mint az NB I-es együttes. Természetesen kijárunk a felnőtt csapat összecsapásaira is, és szurkolunk nekik, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Meccsről meccsre jól érezzük magunkat, és szerintem ez nagyon fontos.

Meddig szeretné irányítani még az együttest?

Amíg az erőm és az egészségem bírja, csinálni szeretném ezt az egészet.

#2

Szűcs

Kristóf

#2 Szűcs Kristóf