20Bajnoki
Cím
10Magyar Kupa
Győzelem
3Szuperkupa
Győzelem
3Ezüst-
cipő
1Bronz-
cipő

DVSC - Újpest FC

Debreceni Nagyerdei Stadion, 2019. February 2. 17:00

Debreceni Nagyerdei Stadion
2019. February 2. 17:00

Nebojsa Vignjevic: „A jövő a holnappal kezdődik”
2018. January 11. - ujpestfc.hu
Vezetőedzőnket a téli szünet alatti teendőkről, a felkészülésről, a várható erősítésekről és távozókról, valamint Rogan Predragról is kérdeztük.

Milyen volt a szünet, tényleg sok játékos és ügynök hívta?

Mint mindig ilyenkor, most is több ügynök és labdarúgó is keresett, próbáltak meggyőzni arról, hogy ügyfeleik, illetve ők maguk minőségi játékerőt képviselnek. Emellett több videós anyagot is megnéztem a futballistákról, néhányukkal beszéltem is, de a lényegi tárgyalások majd most következnek. Természetesen azért jutott idő a családomra is, mert az nagyon fontos volt számomra, de egy vezetőedzői munkában ilyenkor sincs megállás, mert a jövőre is kell gondolnod, hiszen a jövő a holnappal kezdődik.

A szünet alatt Milossal (Milos Bogicevic, az erőnléti edzőnk – a szerk.) is beszéltünk a felkészülés menetéről, a csapatról.

Meglesz-e az a 2-3 ember erősítésnek, akiket karácsony előtt említett?

Ahogy korábban is említettem, nincs szükségünk sok új emberre, tényleg az igazán minőséget jelentő játékosokat keressük, akik a különbséget jelenthetik számunkra. Persze ezeket a labdarúgókat rendkívül nehéz megtalálni, mert vagy nagyon sokba kerülnek vagy nem akarnak Magyarországra jönni futballozni. Türelmesnek kell lennünk és addig folytatni a kutatást, amíg eredményesek nem leszünk.

Korábban azt mondta, hogy néhány játékosunk elmegy majd télen a csapattól. Körvonalazódik már, hogy hány labdarúgónkról lehet szó?

Beszéltem már néhányukkal, páran nem boldogok amiatt, hogy kevesebb bizonyítási lehetőséget kaptak a pályán az őszi szezonban, mint amennyit szerettek volna, és emiatt el szeretnének tőlünk menni. A következő napokban meglátjuk majd, hogy mi lesz, mert akinek élő szerződése van és jó játékos, annak nem egyszerű egy másik egyesülettel megegyezni.

Mire fektetnek majd hangsúlyt az edzéseken a kezdeti időszakban?

Az első 2-3 napban fizikai teszteknek vetjük alá a fiúkat, majd jövő hétfőtől két héten keresztül a fizikai felkészülésé lesz a terep. Ezután Törökországba utazunk edzőtáborba, ahol már elkezdünk foglalkozni a játékkal, taktikai és technikai elemekkel is.

Úgy gondolom, hogy a mostani felkészülési időszak egyszerűbb lesz, mint a fél évvel ezelőtti, hiszen akkor 14 új futballistát kellett beépíteni a csapatba, és többen nem a kezdetektől voltak velünk. Most teljesen más a helyzet, mindenki itt lesz az első naptól, egészségesek a játékosok, jobban ismerjük már egymást, a rendszert, ezért a nyárinál egyszerűbb és jobb lesz a téli felkészülésünk.

Mit szólt ahhoz, amikor Rogan Predrag közölte, hogy elmegy a klubtól?

Korábban is beszéltük már, hogy közelebb szeretne lenni a családjához, nagyon sokat utazott hozzájuk és ez elég nehéz volt a számára, néha egy napot volt otthon, Belgrádban, majd jönnie kellett vissza Budapestre. Most hazatér Szerbiába, mi pedig már keressük az utódját, de konkrét neveket még nem tudnék mondani ez ügyben.

#14

Diallo

Alassane

#14 Diallo Alassane