20Bajnoki
Cím
10Magyar Kupa
Győzelem
3Szuperkupa
Győzelem
3Ezüst-
cipő
1Bronz-
cipő

DVSC - Újpest FC

Debreceni Nagyerdei Stadion, 2019. February 2. 17:00

Debreceni Nagyerdei Stadion
2019. February 2. 17:00

Nebojsa Vignjevic: Jó úton járunk
2018. February 9. - ujpestfc.hu
Mesterünkkel a hazautazás után a szokásosnál hosszabb edzőtáborról és a csapat felkészüléséről beszélgettünk.

Az első kérdés adja magát, milyen volt Törökország?

Egy nagyon sikeres edzőtáboron vagyunk túl az együttessel. Az első és legfontosabb ezzel kapcsolatban, hogy Burekovicon kívül mindenki egészséges volt a társaságban az elejétől a végéig, ő sajnos egy rúgás következtében megsérült.

Jó dolgoztak a fiúk, az edzések és a mérkőzések is megmutatták, hogy jó úton járunk. Minden játékos megkapta a lehetőséget a fejlődésre, elégedett vagyok a törökországi felkészülésünk eredményével.

Lila-fehér futballistáink ötször is pályára léptek Belekben. Melyik edzőmeccs tetszett a legjobban?

A Crvena Zvezda elleni találkozó volt véleményem szerint a legfontosabb, és ezen a mérkőzésen játszottunk a legjobban. Sajnos nem nyertünk, de megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, mit is szeretnénk a pályán megvalósítani egy rendkívül jó ellenféllel szemben.

A tábor előtti interjúban arról beszélt, hogy a taktikai elemekre nagy hangsúlyt fektet majd. A játék ezen részének begyakorlása a megfelelő ütemben haladt/halad?

Igen, és az előbbi válaszomra visszatérve a Crvena Zvezda ellen látszott, hogy min dolgoztunk, hogyan szeretnénk játszani. A fiúk nagy része megértette, hogy mit várok el tőle, de természetesen ez egy olyan terület, amelyen folyamatosan dolgozunk a csapattal, folyamatosan fejlesztjük.

Törökországban öt felkészülési meccsen léptünk pályára, és még itthon is vár ránk kettő. Ennyit sosem játszottunk, ez tudatos? Miért jó ennyi barátságos meccsen szerepelni?

Először is nagyjából két csapatra elegendő futballistánk van, és ahogy korábban is mondtam, mindenkinek szüksége van játékpercekre, és nem csak az edzéseken egymás közt. Éppen ezért lett idén több összecsapásunk, mint ezt megelőzően, így az edzői stáb is pontosan láthatta, hogy ki, hogy teljesít, mit vitt véghez abból, amit kértünk tőle. Próbáltam különböző felállásokban, új pozíciókban pályára küldeni a fiúkat és a mérkőzéseken is rotáltam, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítsak. A hátralévő két találkozó is érdekes lesz itthon, mert olyan ellenfelekkel ütközünk meg, akik hasonlóan futballoznak, mint a bajnokságban a riválisaink, így ez jó teszt lesz a számunkra. Végezetül a sok meccs során tényleg adott a lehetőség, hogy a játékosaim megmutassák, mire képesek, és én is ez alapján rakom majd össze a legjobb kezdő tizenegyet.

#2

Szűcs

Kristóf

#2 Szűcs Kristóf