Paksi FC - Újpest FC
Paksi FC Stadion, 2019. március 30. 17:00

Paksi FC Stadion
2019. március 30. 17:00

Isten éltesse klubunk egykori játékosát!
2018. március 13. - ujpestfc.hu
Harsányi László 67 éves lett.

Az Újpest FC vezetősége, játékosai és a klub összes munkatársa boldog születésnapot kíván volt labdarúgójának, Harsányi Lászlónak!

Harsányi az Újpest Junior csapattól 1972-ben került fel az élvonalba, ahol a középhátvéd szerepét töltötte be.

„Újpesten nőttem fel, és nagyon boldog voltam, amikor a Dózsához kerültem. Akkor pedig egyenesen madarat lehetett volna velem fogatni, amikor bekerültem a nagycsapatba” nyilatkozta Harsányi a magyarfutball.hu weboldalnak, aki együttvéve 99 mérkőzésen húzhatta magára a lila-fehér mezt. Pályafutása egyik mérföldkövének élte meg, hogy U23-as Európa-bajnok lett.

1975-ig négy bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett a Megyeri úton, emellett még a Bajnokcsapatok Európa Kupájában is szerepelhetett negyed- majd elődöntősként is. Ennek köszönhetően meghívót kapott a magyar nemzeti tizenegybe, ahol három mérkőzés erejéig képviselhette hazánkat.

A Szusza Ferenc Stadiont elhagyva egy mérkőzés erejéig a Bundesliga másodosztályában lévő Westfalia Herne labdarúgójaként szerepelt, majd az Egyesült Államokba került, ahol a San Diego játékosa lett. Később a New York-i Cosmos igazolta le. Karrierjét a Cercle Brugge-nál fejezte be, a belga együttesnél 2 évet töltött el.

Klubunk egyúttal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy egykori játékosunknak számos labdarúgással kapcsolatos felületen rosszul van feltüntetve a születési dátuma. Harsányi László 1951. március 13-án született, így a mai napon ünnepli 67. születésnapját.

Borítókép: index.hu

Harsányi Lászlóval az index.hu 2017 júniusában hosszabb interjút közölt, ami ITT érhető el.

#10

Zsótér

Donát

#10 Zsótér Donát