Sikeres nemzetközi tornát rendeztünk!
2018. április 6. - ujpestfc.hu
Szervezésünket és kis játékosaink tudását dicséri, hogy az esemény után németországi meghívót kaptunk.

Az Újpest FC első nemzetközi utánpótlástornájára március 29-én, a Dunakeszi Kinizsi Sporttelepén került sor. Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, utánpótláscsapataink az elmúlt időben egyre több külföldi labdarúgó tornán vettek részt, amelyeken számtalan alkalommal dobogós eredménnyel zártunk. Most pedig eljött az idő, hogy klubunk szervezzen egy ilyen megmérettetést a gyerekeknek.

Kiss Ferenc utánpótláscsapataink kis korosztályainak szakmai vezetője, valamint asszisztense Magyari Balázs rengeteg munkát fektetett abba, hogy vendéglátóként, ezúttal az Újpest FC invitálja meg a külföldi (Inter Bratislava, TUS 1860 Pfarrkirchen, SG Tann / Reut), valamint a hazai (Videoton, Dunakeszi VSD, Dunakanyar Vác) csapatokat. A szervezés közel három hónapot vett igénybe, a mérkőzéseken pedig klubunk utánpótlás operatív igazgatója, Víg Péter is részt vett.


Nagy Dániel dedikál

„A németországi Pfarrkirchenben futballozó egyesület a tavalyi évben rendezett nemzetközi tornát, ahol két osztrák csapat, négy pfarrkircheni, valamint két magyar együttes vett részt - az egyik volt az Újpest FC-nek a 2005-2006-os csapata, a másik pedig a váci Foci Suli Közhasznú Alapítvány 2005/2006-os gárdája. Örülök, hogy ismét egy nagy körű labdarúgótornán vehettünk részt, és büszkeséggel tölt el minket a magyarországi felkeresés” - nyilatkozta honlapunknak az SG TANN magyar edzője, Demeter Zoltán.

A német korosztályos egyesületnek klubunk lehetőséget biztosított arra, hogy stadionbejáráson vehessenek részt, illetve megtekinthessék az Újpest FC élvonalbeli csapatának edzését is.

„A gyerekek nagyon izgatottak voltak, hogy beleshetnek a felnőtt csapat edzésébe. Készültek papírral, tollal az autogramok begyűjtéséhez, majd tréninget követően közös fotókat készíthettek a játékosokkal. Természetesen, azon kívül, hogy ez nagyszerű élményt adott nekik, a későbbiekben a teljesítményükön is észrevehető” - tette hozzá Demeter.


Balázs Benjámin dedikál

Az Újpest FC 2006-os csapata végül a negyedik, míg a 2005-ös kerete az ötödik helyezést hozta el a tornáról. Külön büszkeség, hogy csapatunkból Gyenes Ádám, valamint Kökény Szabolcs bekerült a torna legjobb játékosait felvonultató csapatába. A díjakat két egykori legendás labdarúgónk, Steidl Sándor és Katona György adta át az Inter Bratislava, a Dunakeszi és a Vác kis növendékei számára.

 „A nemzetközi torna remekül sikerült, amit mi sem bizonyít jobban, hogy meghívót kaptunk a 2018. július 20-án megrendezésre kerülő pfarrkircheni labdarúgó tornára. Ez a szervezés, valamint a korosztályos játékosok számára is nagy büszkeség” - értékelte az eseményt Kiss Ferenc, aki azt is hozzá tette, hogy újult erővel készülnek majd a korosztályos csapatokkal a nyári visszavágóra.

Az Újpest FC célja, hogy fejlődési lehetőséget biztosítson a klub növendékeinek, ehhez pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy a játékosok több filozófián át sajátítsák el a saját játékképüket. Ezért tartjuk elengedhetetlennek a minél több nemzetközi tornán való részvételt, természetesen filozófiánkhoz hűen, a szülők számára teljesen ingyen!

További érdekesség, hogy a mögöttünk hagyott hétvégén mindegyik utánpótláscsapatunk (az U14-es, az U15-ös, az U16-os, az U17-es, azU19-es és az Újpest FC második számú együttese) győztes meccset vívott ellenfeleikkel.

Továbbra is: Hajrá, Lilák!


Felnőttcsapatunk és a TUS 1860 Pfarrkirchen növendékei