#24 Rácz Barnabás
Birthday 1996. 04. 26.

Újpest FC - Budapest Honvéd
2019. August 31. 19:30

2019. August 31. 19:30

Novothny: Ha tehetném, a harmadik helyet választanám
2018. April 12. - ujpestfc.hu
A bajnokságban 13 találatnál járó gólvágónkkal beszélgettünk.

Sajnos, bajnoki mérkőzésen régen voltál eredményes. Hogy gondolod, mi állhat ennek a hátterében? Talán kiismerték a játékodat az ellenfelek?

Nem hinném, hogy olyan játékot nyújtok, amit egyszerűen kiismerhetnének riválisaink. Nem tartozom a könnyen kiszámítható és kielemezhető csatárok közé, hiszen én nem az a cselezgetős, egyéni akciókból élő labdarúgó vagyok. Inkább a kapu elé érkezem, kihasználom a szituációkat, és a lehető legjobban próbálok helyezkedni, hogy gólt tudjak szerezni. Sajnálatos módon, az elmúlt meccseken kevesebb működőképes helyzetet tudtunk kialakítani, és több olyan csapat ellen is játszottunk, akik minimális játékteret hagytak nekünk. Alacsony volt a sikeres beadásaink és támadásaink száma, valamint nem nagyon akadt olyan szituáció, ami jól kihasználható és gólveszélyes lett volna. Ez az én hibám is, és a játékstílus változtatása sem könnyítette meg a feladatunkat, azonban próbálunk fejlődni és tanulni a hibáinkból, és reméljük, a változtatások után megérkeznek a várva várt újpesti gólok.

Tegnap „visszacsúsztál” a góllövőlista harmadik helyére. Továbbra is ösztönöz a gólkirályi cím megszerzése?

Persze, hogy motivál, hiszen csatár vagyok, így szeretnék minél több gólt rúgni. Kétséget kizáróan lelkesít a tudat, hogy esélyem van a következő gólkirály cím megszerzésére, és mindent megteszek azért, hogy a bajnokság végéig versenyben is maradjak érte. De! Ha választhatnék, hogy a csapat érjen fel a bajnoki dobogó harmadik helyére, vagy én legyek a gólkirály, akkor a bronzérmet választanám!

Nem túlzás azt mondani, hogy a Fradi és a Videoton elleni mérkőzések nehezek és izzasztóak voltak, a következő fordulók könnyebben nyerhető meccseket ígérnek?

Nem hinném, hogy ebben a bajnokságban van könnyebb vagy nehezebb mérkőzés. Van az első két helyezett, akik pontszámaik alapján kilógnak a mezőnyből, velük nem egyszerű. Ugyanakkor ebben a tizenkét csapatos bajnokságban egyik csapat ellen sem könnyű nyerni, ezt számos meglepő eredmény is alátámasztotta már. Mindennek ellenére, a hátralévő nyolc mérkőzésből minél többet kell megnyernünk, és főleg a hazai összecsapásokon kell százszázalékosan teljesítenünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Remélhetőleg a csapat, és én is el tudunk kezdeni egy sikeres nyerősorozatot a hétvégén.

#24

Rácz

Barnabás

#24 Rácz Barnabás