#18 Bojan Sankovic
Születési idő 1993. 11. 21.

Kisvárda Master Good - Újpest FC
2019. augusztus 24. 18:00

2019. augusztus 24. 18:00

Angyali hangok pezsdítették fel a Szusza Ferenc Stadionba látogatók szívét hétvégén
2018. április 30. - ujpestfc.hu
A 105. Újpest - DVTK mérkőzés előtt, Szabó Bence lenyűgöző produkciója hallatán több ezer kar lett libabőrös. Nagyszerű, szívet melengető ének csendült fel a sípszó előtt.

Ahogy azt már megszoktuk, minden hazai összecsapás előtt megszólal nemzeti Himnuszunk, azonban április 28-án a hagyományosnál is szívhez szólóbb volt a mérkőzést megelőző pár perc. Szabó Bence mindössze 13 éves, de egy egész stadionnyi embert kápráztatott el pazar hangjával.

Fiatal kora ellenére számos lehetősége volt bizonyítani tudását. Fellépett már a Magyar Állami Operaházban, és szinkronhangként egy 2018-as rajzfilmben is hallhatjuk hangját. Sőt mi több, 2016-ban Ő volt a legtehetségesebbnek bizonyuló versenyző a Kismenők elnevezésű zenei vetélkedőn. Az angyali hangokkal megáldott ifjú, Édesapja által szerette meg a labdarúgást. Annak ellenére, hogy Ő maga nem játssza a játékot, szülőfalujában, Zagyvaszántón minden mérkőzésen jelen van, és buzdítja a csapatot, valamint, hazai rendezvényeken megannyiszor áriázik, mindenki nagy örömére.

Az ötlet, miszerint Bence kápráztassa el az újpesti közönséget, egy korábbi lila-fehér színekben játszó labdarúgó fejéből pattant ki, hiszen köztudott, hogy nálunk, az Újpest FC-nél már tradícióvá vált a dicsőítő ének felcsendülése a 90 percet megelőzően, így a volt játékos tanácsára Bencéék megkerestek minket. A Vezetőség szívesen fogadta el a felkeresést, hiszen úgy véljük, egy ilyen nagy tehetségnek helye van a Szusza Ferenc Stadionban, ezért örömmel invitáltuk meg Bencét és családját a Diósgyőri VTK elleni mérkőzésünkre, ahol miután megmutatta lélegzetelállító adottságait, a lila-fehér lelátóról élvezhették tovább a játékot.

A stadionban a dicsének alatt körbetekintve, szemmel látható volt a jelenlévők meghatódottsága és elérzékenyülése. Bence magasztos, ámulatba ejtő hangokkal rezegtette meg a lila-fehér szíveket. A produkció végén a közönség állva maradt, és füttyszó kíséretében hosszantartó tapsviharral illették a fiút, aki óriási ovációban és éljenzésben részesült. Játékosaink a mérkőzés után megjegyezték, hogy a fiú nemcsak lenyűgözte őket, de ösztönzően is hatott rájuk. Nem túlzás azt állítani, hogy mindenkit magával ragadott Bence rövid fellépése.

A mérkőzést követően felkerestük a fiatal tehetséget, hogy megossza velünk érzéseit a hétvégi előadásával kapcsolatosan. „Amikor megtudtam, hogy lehetőséget kapok, belegondoltam, hogy egy stadionnyi ember előtt fogom énekelni a Himnuszt, rendkívül boldog lettem tőle, nagyon nagy dolog ez számomra. A pályán állva, amikor elkezdődött a zene, éreztem egy kis természetes lámpalázat. Szaporábban kezdett el verni a szívem, de nem ijedtem meg, örültem, hogy én énekelhetek. Aztán a Himnusz végén, amikor több ezer ember tapsolt nekem, leírhatatlan érzés fogott el”- mondta Bence, aki felnőttként is szeretne az énekléssel foglalkozni.

Minden újpesti és lila-fehér szívű szurkoló nevében köszönjük Szabó Bencének a megható, ugyanakkor inspiráló perceket! Hajrá, Lilák!

#18

Bojan

Sankovic

#18 Bojan Sankovic