MOL Fehérvár FC - Újpest FC
2019. szeptember 28. 19:30

2019. szeptember 28. 19:30

Az Ezüstcipő Integrált Labdarúgó Utánpótlástornán jártunk
2018. május 15. - ujpestfc.hu
Az U9-es és az U11-es akadémistáink mellett az eseménye részt vett Dunai Antal, Böőr Zoltán és Novothny Soma is.

A hajdani legendás játékosunk, Fekete László fia továbbra is elkötelezett híve a magyar labdarúgásnak. Ifjabb Fekete László május 13-án, vasárnap labdarúgótornát szervezett, ahová lila-fehér U9-es, valamint U11-es akadémistáink is meghívót kaptak. Az esemény elsődleges célja a közös emberi értékek kiemelése és az esélyegyenlőség elősegítése, valamint annak megtartása. 

A sportesemény szervezőjét és az Ezüstcipő Focisuli alapítóját telefonon értük utol. „Az alapítvány elnöke, Bánka Gyula bácsi, valamint a felesége nagyon sokat segítettek nekem abban, hogy ezt a tornát rendkívül jó körülmények között, a Bánka Kristóf Sportközpontban rendezhessük meg” - kezdett bele klubunk egykori ezüstcipős csatárának fia, ifjabb Fekete László. „Tavaly szeptemberben indult el az Ezüstcipő Focisuli labdarúgó iskolám, ahol hallássérült gyerekekkel foglalkozom. Szerettük volna komolyabbra fordítani az edzésmunkánkat, és arra törekedtünk, hogy mérkőzéseken is részt vehessünk. Innen jött az ötlet, hogy szervezhetnénk mi is egy tornát, ahová már csak társak kellenek, hogy kialakuljon maga a kettős- vagy akár a többfordulós játék. Megkerestem az egykori ezüstcipős labdarúgóink klubjait, az Újpestet a Ferencvárost és a Vasast, valamint elhívtam a Kelen csapatát, ahol egykori gyerekkori barátom, Harmati Tamás a szakmai igazgató. Mindenki két korosztállyal érkezett, és így jött létre a mi körmérkőzéses utánpótlástornánk. Aminek tulajdonképpen az volt a lényege, hogy a hallássérült gyerekeim is megtapasztalhassák, hogy milyen igazi futballmérkőzésen, jó pályán, akár erősebb ellenfelek ellen, egy szép létesítményben játszani. Sajnos a gyerekeim győzelem hiányában egy kicsit el voltak keseredve, de be kell vallanom, azért még az elején járunk ennek a dolognak, de úgy gondolom, összességében nagyon jól alakult ez a torna. Nagyon örültem annak, hogy minden csapat elfogadta a meghívást, ez oda-vissza egy integrálást is célzott.”

Kis Fekusz azt is hozzátette, nagyon hálás Dunai Antalnak, Böőr Zoltánnak és Novothny Somának, hogy Ők is részesei voltak ennek az eseménynek. „A gyerekek leendő gólkirályként és egy példaképként tekintenek Somára. Hatalmas motivációt adott nekik, hogy Ő is figyelemmel kísérte a mérkőzéseket.”

Az Újpest FC természetesen továbbra is figyelemmel követi és segíti az Ezüstcipő Focisulit, és minél több sikereket kíván számukra a jövőben.


A teljes galériáért kattintson a képre!