MOL Fehérvár FC - Újpest FC
2019. szeptember 28. 19:30

2019. szeptember 28. 19:30

Sérült jelentés
2018. június 12. - ujpestfc.hu
Labdarúgóink állapota javuló tendenciát mutat!

A keddi napon játékosainkat telefonon kerestük fel, hogy helyzetjelentést kérjünk aktuális állapotukról, és arról, hogy gondolják, mikor fogjuk őket újra a pályán látni. Szerencsére mindegyikük pozitívan értékelte a rehabilitációs folyamatokat, bizakodó és optimista hozzáállás volt megfigyelhető részükről. 

Mohl Dávid a regeneráció negyedik hetében jár, a duzzadás napról-napra apad, azonban vannak még kényes területek a bokáján, amiknek szüksége van a pihentetésre és az ápolásra. Szerencsére egy kiváló orvos kezei között van, akivel megtesznek mindent az érdekében, hogy a felépülés minél hamarabb megtörténjen. Időben elkezdték a kezeléseket, így a gyógyulás is gyorsan kezdetét vette. Az első alkalmakkor iszonyatos fájdalmakat érzett, hisz’ a doktor úr a bokaszalagjait visszarendezte a helyükre, kimozgatta az ízületeket, és 22-es számú játékosunk bokájában található ugrócsontot is a helyére rakta. "Rengeteg tanácsot és segítséget kaptam a kezelőorvosomtól, valamint különböző enzimekkel is ellátott, amik elősegítik a szalagok és egyéb sérült területek regenerálódását. A kezelések után elkezdtem az erősítő és egyéb gyakorlatokat, szerencsére a sétálás már nem okoz problémát, azonban a futás még várat magára, így a felkészülést egyénileg, később fogom megkezdeni. Úgy gondolom, hogy amit lehetett azt már megtettem a felépülésem érdekében, most már csak az idő segíthet"

Nagy Dániel, aki a Magyar Kupa elődöntő mérkőzésen egy jókora ütközést követően a bokáját fájlalta, a következőket mondta honlapunknak. "A szünetem első hete a nyaralásról és a kikapcsolódásról szólt, ami lényegesen elősegítette a gyógyulási folyamatokat. Az erőnléti edzőnktől még a bajnokság idején kaptam egy edzéstervet, amit a pihenőidőm alatt is folytattam, hiszen fontosnak tartottam, hogy javuljon az állapotom. Ennek ellenére, az igazi munka csak a héten vette kezdetét. A hétfői napon már futóedzésen vettem részt, és örömmel töltött el, hogy fájdalom nélkül tudtam teljesíteni az előírtakat. Hiába, csak egyenes irányú futásról van szó, jó jelnek veszem, hogy nehézségek nélkül tudok mozogni. Úgy gondolom, hogy a regenerációm jól sikerült, és a következő szezonra való felkészülést már a csapattal együtt kezdem" 

Simon Krisztián, aki a Paks elleni bajnoki összecsapáson egy becsúszást követően a földön maradt, mára már a rehabilitációs programjának végén jár, és úgy véli, hogy jó állapotban van, jobban érzi magát, ahhoz képest, hogy min ment keresztül. Minden a protokoll szerint, a megfelelő ütemben halad. „Csak a jövőre, a jó dolgokra és a sikerélményekre összpontosítok. A rehabilitáció befejező szakaszában járok jelenleg, már ebben a hónapban elkezdhetek futni, persze csak lassan, egészen az alapoktól. Számomra ez egy következő szintet jelent, amit rendkívül várok. Ha a mostani, gyógytornás részt a futás váltja fel, akkor már biztosan kijelenthetem, hogy egy újabb etap zárult le, és ismét lépcsőfokot ugrottam. Nagy tervem és célom, hogy még ebben az évben pályára lépjek, és leszámoljak a rossz időszakkal” - így 7-es számú támadónk. 

A DVSC elleni összecsapás után Vincent Onovo Belgiumba utazott, hogy egy rutin műtét során artroszkópos beavatkozással kitisztítsák a bokáját. Az operációval egy korábban kialakult problémát szüntettek meg, szerencsére nem friss sérülést kellett orvosolni 30-as számú játékosunknál, aki a következőket mondta a műtéttel kapcsolatosan. "A beavatkozást követően egy éjszakát töltöttem a belga kórházban megfigyelésen. Komplikáció nem lépett fel, a műtét során minden rendben ment. A bokám kifejezetten jó állapotban van, és azóta már visszatértem Magyarországra is. Valószínűleg 6-8 hét múlva léphetek először pályára, így a felkészülést később kezdem, mint a csapattársaim, de igyekszem minél hamarabb felzárkózni hozzájuk" 

Sérültjeinknek mihamarabbi felépülést és további kellemes kikapcsolódást kívánunk! Hajrá, Lilák!