Fejlődés, kitartás és kemény munka jellemzi az utánpótlás-szakosztályunkat!
2018. június 19. - ujpestfc.hu
Szakmai vezetőnkkel, operatív igazgatónkkal és a legkisebbeket irányító vezetőnkkel beszélgettünk.

A szakmai stáb elégedetten tekint vissza a 2017/18-as szezonra, hiszen minden utánpótláscsapatunk megtette a tőle telhetőt, és az elvártak szerint teljesített a különböző versenykiírásokban. 

Első körben Kiss Ferenc technikai vezető értékelte utánpótlásunk legifjabb növendékeit, akik a már a megszokott Kölyökligában és a Bozsik-tornán való részvételen kívül, rendszeresen játszanak nemzetközi, rangos összecsapásokon is. Mindegyik korcsoportunk kiváló teljesítményt nyújtott, így remek évet zártak az Újpest FC kis tanítványai. A presovi tornán, ahol közel háromszáz csapat vett részt, a 12-es és 13-as korosztályunk is elhódította a győztesnek járó érmeket. A nemrégiben megrendezett belgrádi tornán, ahol többek között a Partizán, a Maribor, a montenegrói Podgorica és a Steaua Bukarest növendékeivel csaptak össze, U12-es csapatunk második helyezést ért el, ráadásul játékosunk, Kiss András a gólkirályi címet is bezsebelte, ez sok mindent elárul csemetéink teljesítményéről és kitartásáról. "Az egész évet összegezve talán a legfiatalabbaknál van némi lemaradásunk, viszont az U11, U12 és U13-as korcsoport fantasztikus évet tudhat a háta mögött. Reális és teljesíthető elképzelésünk, hogy a következő szezonban feljussunk az első osztályba, amiért mindent megtesznek ifjaink."

A jövőre nézve Kiss Ferenc elárulta nekünk, hogy legfőbb célkitűzéseik közé tartozik az utánpótlás 7-es, 8-as és 9-es korcsoportjának bővítése, az infjoncok toborzása, és a futball szeretetének erősítése. Az idősebbeknél pedig, hogy az MLSZ első osztályú verseny rendszerében osztályozómérkőzés során kivívják az elsőséget, ezzel szintet lépve az legmagasabb osztályba. "Az internacionális megmérettetésekre alapozva, nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy az U12-esek úgymond „arany korosztálya” lesz az Újpest FC-nek. Óriási potenciált látok a fiúkban arra, hogy a későbbiekben NB1-es szinten is megállják a helyüket. Végre úgy érzem, hogy van új „Nagy Dánielünk” az utánpótlásban" - zárta szezonértékelését Kiss Ferenc. 


A presovi tornagyőzelem (2018. február 6.)

Annak ellenére, hogy utánpótlásunk csak három évvel ezelőtt indult útjának, nagyon erős fejlődésen és terjeszkedésen ment keresztül. A mostanra már szilárd alapokon álló fiatal csapatok nagyon bíztató tendenciát mutatnak a jövőre nézve. Víg Péter utánpótlásunk operatív igazgatónk az idősebb generáció fejlődéséről és célkitűzéseiről osztotta meg vélekedését. "Szakmailag odáig jutottunk, hogy az első években elért óriási mennyiségi növekedést, állandósítani is tudtunk, és az idei évre minden csapat azonos stílusban és szellemiségben játszott, aszerint, amit az Újpest-név megkövetel. Ezt mindenképp az idei év legnagyobb sikerének tartjuk". A BLSZ I. osztályában indult U19-es csapatunk rendkívül jól menetelt a bajnokság során, azonban egy meccsen múlott, hogy szintet léphessenek. Annak ellenére, hogy nem az osztályváltás volt a céljuk, sokkal inkább az egyéni és csapatszintű fejlődésre fektették a hangsúlyt, megérdemelték volna az ifistáink az elsőséget. "Minden lehetőségünk megvan arra, hogy bizakodóan tekintsünk a jövőre, és továbbra is erőteljes fejlődést várok az utánpótlásainktól. Folyamatos előrelépések, innovációk és fejlesztések várhatóak, minden területen, mint szakmailag, mint infrastrukturálisan is. Nagyon stabilan haladunk a két évvel ezelőtt kitűzött célunk felé, miszerint idővel az egyik legjobb akadémia legyünk Magyaroroszágon" - folytatta Víg Péter.

A BLSZ I. osztály ezüstéremmel a nyakában zárta a 2017/2018-as szezont, az érdekesség, hogy a felnőtt mezőnyben ifi csapattal először neveztünk. Ennek komoly szakmai értéke van, hiszen a felnőtt és az ifjúsági futball közti átmenetet ezzel biztosítani tudjuk, és ezáltal több játékosunknál is ugrásszerű fejlődést érhettünk el. "Az utolsó három fordulóig nyílt volt a bajnokság, az első 11 meccset tavasszal megnyertük, a tizenkettedik meccsen egy balszerencsés góllal kikaptunk egy nullra, és evvel nyert a REAC, aki a bajnokság végén meg is szerezte az elsőségért járó arany medálokat" - tette hozzá utánpótlásunk szakmai vezetője, Szabó György.


A BLSZ I. osztályban a második helyen végzett U19-es csapatunk

Az utánpótlás idősebb korosztályai, a középmezőnyben végeztek (U19 - 7.hely, U17 - 6. hely, U16 - 10.hely), míg a fiatalabbak az élmezőnyben zárták a tavaszi idényt (U15 - 2.hely, U14 - 3. hely).

Az osztályzatok alapján a legjobb tavaszi teljesítményt nyújtó játékosok: 
BLSZ I. osztály: Németh Árpád, Kubanek Richárd, Máté Zsolt
U19: Csongvai Áron, Molnár Dávid
U17: Mógor Dominik, Csillik Kristóf, Csörge Ciprián 
U16: Hajdú Bálint, Buza Ádám, Nagy Zsolt, Földes Marcell, Macsák Botond, Csákány Áron
U15: Fisher Leon, Kopunovics Denis
U14: Albert Botond, Pergel Bálint

A tavaszi idényben legtöbb gólt szerző játékosok: 

BLSZ I. osztály: Hulicsár Máté (9 gól), Németh Kristóf (6 gól), Németh Gergő (7 gól) 

U19: Gelencsér Bence (8 gól), Barabás Ádám (8 gól)

U17: Stojka-Somogyi Ferenc (11 gól), Kenyeres Máté (8 gól) 

U16: Zaka Gergő (10 gól)

U15: Laczik Levente (16 gól), Antal Gellért (7 gól) Reisz Péter (6 gól)

U14: Büki Dániel (28 gól), Bocskai Norbert (26 gól)

A női bajnokságban az MLSZ leány U19-es bajnokság közép csoportjában a mi együttesünk a második helyezést érte el, külön érdemes kiemelni Markó Melindát, aki 46 gólt szerzett a szezon során, valamint az MLSZ leány U16 NP bajnokság keleti csoportjában játszó lányaink a hetedik helyen zárták a szezont. 

A következő szezonra is sikerekben és gólokban gazdag évadot kívánunk növendékeinknek! Hajrá, Lilák!