#19 Mijusko Bojovic
Előzetes: Újpest FC - NK Inter-Zaprešić
2018. július 4. - ujpestfc.hu
Szerda délután az ausztriai edzőtábor második, egyben utolsó felkészülési mérkőzése következik. Az összecsapást a fürstenfeldi pályán rendezik, pontos cím a cikkben!

Csapatunk szerda délután 17:00 órakor az NK Inter-Zaprešić együttese ellen lép pályára az edzőtábor második felkészülési mérkőzésén. Ellenfelünk a 2017/18-as szezonban a horvát első osztály hatodik helyén végzett.

A klubot 1929-ben NK Sava néven alapították, az évek során többször változtatták az egyesület megnevezését, manapság használt elnevezését 2003-ban kapta meg. Székhelye a Zágrábtól 21 kilóméterre elhelyezkedő Zaprešić városa, mely lakossága 2011-es adatok szerint 19574 fő. Arénájukat, az ŠRC Zaprešić Stadiont 1962-ben adták át. 

Az eddigi legjobb eredménye:

Horvát bajnokság (Prva Liga) – Ezüstérmes: 2005-ben

Horvát kupa (Hrvatski nogometni kup) – Győztes: 1992-ben

Horvát szuperkupa (Hrvatski nogometni superkup) – Ezüstérmes: 1992-ben

A kupagyőzelem KEK-szereplésre jogosította a horvát csapatot, azonban az országban dúló függetlenségi háború miatt, az Európai-Labdarúgó-szövetség nem engedélyezte az együttes indulását az európai porondon. 

1994-ben ismét dobogó közeli helyen, pontosan a negyedik helyen végzett, de a következő években sikertelenségi sorozat vette kezdetét. 1997-ben kiestek az élvonalból, majd rá két évre a másodosztályból is búcsúztak. A kilengéseket követően 2007-ben már újra az élvonalban versenghetett tovább a Zaprešić csapata. 

"Teljes mértékben kihasználtuk az edzőtábort, mondhatni kimaxoltuk, hisz’ egy délután kivételével minden nap két edzésünk volt, így mindenki rendkívül kimerült, és fáradt. Meglehet, hogy a játékunkon is látszani fog, de biztos vagyok benne, hogy a lestrapáltság ellenére is mindenki megteszi majd a tőle telhetőt. A felkészülési mérkőzések célja, így a mai meccsé is, hogy a vezetőedzőnk visszaigazolást kapjon arról, amit az elmúlt hetekben gyakoroltunk, meg tudjuk valósítani meccsszituációban is, és nem csak edzés keretei között" – így Novothny Soma, a szerda délutáni edzőmeccsről. 

Terveink szerint csapatunk felkészülési mérkőzését élő streammel közvetítjük.

2018. július 4. 17:00
Fürstenfeld field, 
Stadtwaldstrasse 8,
8280 Fürstenfeld

#19

Mijusko

Bojovic

#19 Mijusko Bojovic