#18 Bojan Sankovic
Születési idő 1993. 11. 21.

Kisvárda Master Good - Újpest FC
2019. augusztus 24. 18:00

2019. augusztus 24. 18:00

Simon Krisztián – Előttem az utódom
2018. október 5. - ujpestfc.hu
Mócit kérdeztük utánpótlás karrierjéről és hogy mit tanácsolna a jövő nemzedékének, mi a siker titka.

A gödöllői Góliátban kezdtem 5 évesen, kis érdekesség, hogy Nagy Danival, a Lovrencsics testvérekkel, valamint Varga Rolival együtt. Mondhatni, szépen termelte a profi labdarúgókat a kis utánpótlás akadémia. Ugorva az időben, tizenévesen lehetőségem adódott eltölteni Angliában fél évet egy utánpótláscsapat központjában. Hasznos szakasza volt az életemnek, hisz’ számos egyéni képzésen vettem részt, rengeteget tanultam és fejlődtem. A hazatérésem után ezt kamatoztatni is tudtam, és egyből korosztályos válogatott behívót kaptam. A szigetországi kalandom fontos lépcsőfoka volt a profivá válásomnak, hiszen a nemzeti tizenegyes szereplés után meg is kaptam az első felnőtt, profi szerződésemet, méghozzá Újpesten.

Legfontosabb tanácsom az utódainknak, hogy töltsenek minél több időt a szabadban, és focizzanak, amennyit csak tudnak. Amikor én voltam fiatal, minden esélyt kihasználtunk, éjjel-nappal a grundon meccseltünk, gyakoroltunk, persze ez nem mehetett a suli vagy az edzés rovására. Gyermekként élvezetből futballozni, a lakótelepi pályán sötétedésig rúgni a bőrt a barátaimmal, varázslatos időszak volt. Biztos vagyok benne, hogy ez hatalmas mértékben hozzájárult a felnőttkori sikereimhez.

Úgy gondolom, hogy a szülők óriási szerepet játszanak abban, hogy a csemete hivatásos sportolóvá válik-e vagy sem. Rengeteg áldozattal és lemondással jár, hogy labdarúgót neveljünk. Az én szüleim is számtalanszor munka után, vagy éppen helyette cipeltek edzésre, meccsre és mindent feláldoztak azért, hogy nekem lehetőségem legyen azzá válni, aki ma vagyok.

Nagyon remélem, hogy majd fiam születik és futballista lesz. Azt az elvet követem, hogy nem szabad ráerőltetni, hogy játékos legyen, majd eldönti ő maga. Persze azon leszek minden erőmmel, hogy a foci felé tereljem és igyekszem a számomra már bevált, pozitív dolgokat átadni neki és vele együtt kamatoztatni.

A további részleteket keresd a hétvégi Puskás Akadémia elleni mérkőzésre megjelenő Hatnull magazinunkban!

 

 

#18

Bojan

Sankovic

#18 Bojan Sankovic