DVSC - Újpest FC
2020. január 25. 19:00

2020. január 25. 19:00

A 106. Újpest FC - Diósgyőri VTK bajnoki mérkőzés következik
2018. október 17. - ujpestfc.hu
Az eddigi 105 találkozóból csapatunk számára 47 összecsapás győzelemmel, 18 vereséggel, 40 pedig döntetlennel végződött.

Szombaton 17:00-kor a 106. DVTK - Újpest mérkőzés következik, a gólkülönbség 223-127 a javunkra. Információk a jegyvásárláshoz ITT.

Nem a Diósgyőri VTK az első és az egyetlen miskolci együttes, amellyel csapatunk bajnoki mérkőzésen összemérte az erejét – az Attila FC-vel 1927 és 1936 között, míg a Miskolci Vasutas SC-vel az 1958/59-es bajnokságban találkozott –, ám a borsodi gárdák közül a DVTK ellen játszotta a legtöbb mérkőzését együttesünk.

Az első meccsen, 1940. október 13-án is megosztozott a pontokon a két gárda, a Megyeri úti stadionban lejátszott találkozón 4-4 lett a végeredmény. A Sziklai – Futó, Balogh II – Nagymarosi, Szűcs, Balogh I – Ádám, Vincze, Zsengellér, Berzi, Jobbágy összeállításban szereplő újpestiek Berzi Sándornak (a volt MLSZ-főtitkár édesapjának) a góljával már a 2. percben vezetést szereztek, ám az akkor DiMÁVAG néven szereplő vendégek Fazekas és Füzér két-két találatával 4-1-re fordítottak. Így akár bravúros teljesítményként is értékelhetjük, hogy a csapat végül döntetlenre hozta a meccset: Ádám kétszer, Zsengellér egyszer talált be Gáspár kapujába a háromgólos hátrány után.

A Diósgyőrben rendezett első mérkőzést – 1941. március 30-án – Szusza Ferenc három góljával 3-1-re megnyertük, érdekesség, hogy a fiatal Szuszának ez volt az ötödik bajnoki mérkőzése az újpesti felnőtt csapatban, és a nyolcadik gólját érte el. Stadionunk névadója ekkor még csak 17 és fél éves volt.

Visszatérve a közelmúltba: a 2011/2012-es szezonban a Diósgyőrt a 6. fordulóban fogadtuk. Gólnélküli első félidő után Barczi Dávid jobboldali beadása két hátvéd közreműködésével Kabát Péter elé került, aki öt méterről kilőtte a kapu jobb oldalát. A három pontot mégsem sikerült itthon tartanunk, mert a 68. percben Seydi közvetlen közelről a kapunkba fejelte a labdát. Tavasszal, március 24-én a 24. percben a DVTK szélső védője, Vági András szerezte a találkozó egyetlen találatát, így 1-0-ra nyertek a piros-fehérek.

A 2012/13-as szezonban, július 27-én Fernando fejesével szerezte meg a vezetést a DVTK, majd a 38. percben Naim Aarab a kiállítás sorsára jutott. Ennek ellenére a 42. percben Kabát szabadrúgását követően a kapufáról kipattant labdát Vermes Krisztián juttatta a hálóba. A 65. percben azonban Seydi eldöntötte a mérkőzést, miután egy baloldali beadást állítgatás nélkül hét méterről a léc alá bombázott. A visszavágón, november 25-én Bruno Moraes „arccal” szerzett góljával szereztük meg a vezetést, amit egykori játékosunk, Tisza Tibor a 66. percben egyenlített ki, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

A következő szezonban, augusztus 31-én, a 6. fordulóban találkozott egymással a két csapat Diósgyőrben. Hiába uralta csapatunk az első félidő elejét, mégis a DVTK szerezte meg a vezetést. A gólt Kostic Zoran szerezte a 36. percben, így a hazaiak pihenhettek nyugodtabban a félidőben. Sajnos a második félidő sem alakult jobban csapatunknak. Az 51. percben Kádár Tamás góljával megduplázta az előnyét a Diósgyőr, ugyanakkor csapatunk nem tudott egyszer sem a hálóba találni, így maradt a 2-0, és a DVTK otthon tartotta az értékes három pontot.

A visszavágón, március 23-án hazai pályán 2-0 lett javunkra a végeredmény. Tshibuabua már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, amit Kabát a tizenkilencedik perben egy büntetőből tovább növelt. Megnyugtató 2-0-s előnnyel mehettünk az öltözőbe pihenni. A második játékrészben egyik csapat sem talált be, így maradt a szünetben kialakult eredmény. 

A 2014/2015-ös idényben a Szusza Ferenc Stadionban kezdődött a két csapat párharca. Az első félidőben nagy helyzeteink ellenére nem tudtunk gólt szerezni. A második játékrészt a DVTK kezdte jobban, és Grumic révén meg is szerezte a vezetést az 53. percben, de sokáig nem örülhettek a vendégek. Nagy Gábor kitűnő beadására Suljic érkezett, és a kapuba fejelt a 61. percben. Az 1-1-es döntetlen eredmény nem változott, így pontosztozkodás lett a két csapat között.

December 7-én került sor a visszavágóra, ahol gyors gólváltással kezdődött a találkozó. Suljic a harmadik percben talált be tőlünk, amire Elek választolt a kilencedik percben. Sokáig úgy tűnt, ez is marad a végeredmény, ám egy remek szabadrúgásból történő beadást követően, a találkozó hosszabbításának negyedik percében Griffiths fejelt védhetetlenül a kapunkba, ezzel megszerezve a hazaiak győzelmét. 2-1 lett a vége. 

​​​

A 2015/2016 szezonban az első mérkőzést Diósgyőrben rendezték. A mérkőzés 14. percében Balogh Balázs tizenegyesből talált a kapuba, ezzel a találattal csapatunk megszerezte a vezetést. Az egygólos előnyünk ki is tartott a rendes játékidő végéig, és semmi jel nem utalt arra, hogy a három pontot ne a mi csapatunk gyűjtse be. A játékvezető 5 perces hosszabbítást jelzett és ez elég volt arra, hogy a hazai csapat filmbe illő jelenettel ne csak kiegyenlítsen, hanem meg is fordítsa a mérkőzést. A 92. percben Bognár István, a 94-ben Tamás Márk szerzett gólt.

A visszavágón 2-1-re tudtuk legyőzni ellenfelünket. Enis Bardhi a 33. percben szerezte meg csapatunk számár a vezetést, az 53. percben Novothny Soma egyenlített, majd a 88. percben Mbaye Diagne döntötte el a találkozó végkimenetelét.

A harmadik bajnoki összecsapására a Szusza Ferenc Stadionban került sor. Sokáig úgy tűnt, hogy 0-0-s döntetlennel ér véget a 99. Újpest - DVTK párharc, azonban a találkozó 93. percében Nemanja Andric bombája pontot tett a mérkőzés végére. Az óriási gólt követően a vendégek már nem tudtak egyenlíteni, így 1-0-s lila-fehér győzelemmel ért véget a csata. 

A 2016/2017-es bajnokság első DVTK - Újpest meccsén csapatunk büntetőből szerzett vezetést a mérkőzés 28. percében. Előnyünket az 52. percig tartottuk, ekkor Oláh talált a hazaiaktól a kapunkba. Két perccel később Bognár is eredményes volt a Diósgyőr csapatából, így már náluk volt az előny, amit a mérkőzés végéig meg is tartottak.

A második bajnoki összecsapására a két fél között az Illovszky Rudolf Stadionban került sor. Az ősz talán legizgalmasabb meccsén összesen 8 gól esett, amelyen testvériesen megosztozkodtak a csapatok, a találkozó végén 4-4-et mutatott az eredményjelző.

A harmadik találkozón Makrai a 19. percben szereztem meg a vezetést a DVTK számára. A hazaiak előnyét Ugrai a 32. percben, egy sikeresen értékesített büntetővel tovább növelte. A második játékrész elején csapatunkból Lázok talált a hazai kapuba, majd 17 perccel később a Diósgyőrből Karan szerzett ismét gól, amivel 3-1-re a eldöntötte a találkozót.

2017. augusztus 19-én a DVTK elleni bajnoki meccsünkön Filip Pajovic hibáját követően, a 12. percben Makrai Gábor volt eredményes a vendégektől. Egyenlítő találatunkra igen sokat kellett várunk, Viktor Angelov mindösszesen 9 perccel a vége előtt egalizált. Több gól már sajnos nem esett az összecsapáson, így a Diósgyőr pontokat rabolt tőlünk a Megyeri úton.

A 2017 novemberében rendezett találkozón szurkolóinknak nem kellett sokat várniuk az első találatig. Egy gyönyörű támadássorozatot felépítve Zsótér Donát pontosan adott be Novothny Somának, aki rögtön élt a lehetőséggel, és az első percben a piros-fehérek kapujába fejelt. A vendégektől Ugrai Roland egyenlített az első félidő derekán, majd a 38. percben a Zsótér - Novothny páros egy újabb védhetetlen találattal döntötte el a mérkőzés kimenetelét.

2018. április 28-án 1-0-ás győzelmet arattunk a Szusza Ferenc Stadionban az új edzővel kiálló Diósgyőri VTK ellen. A harmadik percben már óriási gólhelyzetet alakítottunk ki, amikor Pauljevic indult meg a jobb szélen, majd a passzát Zsótér 5 méterről a kapufára vágta. Ezután is sorban alakítottuk ki az akciókat, a 8. percben Onovo, utána a következő minutumban már Nagy ijesztette meg a miskolci hálóőrt. A gól azonban egészen a 18. percig váratott magára. Balázs Benjámin jobb oldali beadására Novothny érkezett jó ütemben és 3 méterről a kapuba bólintotta a labdát. Ekkor még nem tudtuk, de ezzel be is állítottuk a végeredményt, hiszen a hátralévő helyzetek kihasználatlanul maradtak mindkét fél részéről.