#24 Rácz Barnabás
Birthday 1996. 04. 26.

Újpest FC - DVSC
Szusza Ferenc Stadion, 2019. April 27. 17:00

Szusza Ferenc Stadion
2019. April 27. 17:00

Növessz bajuszt és ments meg egy manust!
2018. November 1. - ujpestfc.hu
Csapatunk a Movember mozgalom mellé állt.

Sok éve már, hogy novemberben sok bajszos és szakállas férfit látunk az utcákon, de vajon miért? 

Nem azért, mert nem szeretnek borotválkozni. Ezek az emberek egy nagyon fontos mozgalom mellett állnak, ez pedig a Movember. A történet egy ausztrál kezdeményezés alapján indult, hogy felhívja a figyelmet az egyik legelterjettebb férfi betegségre, a prosztatarákra, és ezzel együtt a szűrés fontosságára. 

Magyarországon 2009-ben indult útjára a Movember és néhány év alatt sikeresen elérte, hogy ma már egyre többen tudják, milyen célt szolgál a "Növessz bajuszt és ments meg egy manust" kampány.

Bár csapatunk állandó orvosi ellenőrzés alatt áll, így nekik természetes, hogy szűréseken vesznek részt, ebben az évben a nyilvánosságot is vállalva a Movember mozgalom mellé állnak. Kabát Péter, Litauszki Róbert, Zsótér Donát és Bojan Sankovic vállalják, hogy 1 hónapig szekrénybe zárják a borotvát, emellett pedig minden fórumon kommunikálják az üzenet fontosságát, amiről szurkolóink a Facebook oldalunkon további információt kaphatnak. Kabát Pétert egy tumor marker szűrésre is elkísérjük, és a segítségével megmutatjuk, hogy egy abszolút nem fájdalmas beavatkozással életeket lehet menteni.

Ma a fiúk megejtetteék az utolsó borotválkozást és ezzel kezdetét is veszi a Movember. 

 

 

 

#24

Rácz

Barnabás

#24 Rácz Barnabás