MOL Fehérvár FC - Újpest FC
2019. szeptember 28. 19:30

2019. szeptember 28. 19:30

Úton a pálya felé
2018. november 6. - ujpestfc.hu
Zarko Milovanovicot, klubunk fizioterapeutáját faggattuk sérültjeink hogylétéről.

Villámgyors szélsőnk, Simon Krisztián a tavalyi szezon 23. fordulójában megrendezett Paks elleni találkozón (2018.03.17.) sérült meg. A vizsgálatokat követően az orvosi stáb megállapította, hogy Móci keresztszalagja elszakadt, amelyet csak műtéti úton lehetett rendbe hozni. Az operáció március 23-án volt Belgiumban, ezután itthon folytatódott a rehabilitáció. 7-es számú játékosunk állapota nagyon sokat javult, már külön labdás, futóedzéseken vesz részt, a következő hetekben derül ki, mikor csatlakozhat a csapathoz.

Hasonló cipőben járt fiatal tehetségünk, Marko Filipovics is, aki a nyári edzőtábor harmadik napján sérült meg és akárcsak Krisztiánnak, neki is a keresztszalagjával volt probléma. 11-es labdarúgónkra is műtét várt, majd a lassú felépülés. Marko november 25-én tér vissza az együtteshez, teljes értékűen januártól számol vele a szakmai stáb.

Alassane Diallo combizomsérülése mellett bokája sem volt teljesen rendben az elmúlt hetekben, középpályásunk azonban most már egészséges, így, ha az erőnléte is megfelelő szintet ér el, akkor szombaton akár pályára is léphet a Kisvárda ellen.

Cseke Benjámin is bokáját fájlalta és a rehabilitációs team az analízist követően 3 hét pihenőre küldte még október második hetében. Fiatal labdarúgónknak sajnos további 4 hétre lesz szüksége a felépüléshez.

Nagy Dániel szeptember 15-én a Loki ellen megvívott mérkőzésen egy ütközés után bokájára panaszkodott. Ezt követően a derbit megelőző héten izomsérülést szenvedett, azóta már túl volt az MRI vizsgálaton is, az eredmények pedig nem mutattak komolyabb sérülést. Dani lassan teljesen rendbe jön, játéka szombaton még kérdéses, de a hazai, Paks elleni meccsre biztosan készen áll majd.

Lukács Dániel egy kisebb sérüléssel bajlódott, de már ő is a többiekkel együtt készül a hétvégi találkozóra.