MOL Fehérvár FC - Újpest FC
2019. szeptember 28. 19:30

2019. szeptember 28. 19:30

ApróTalp Falvára látogatottunk
2018. november 17. - ujpestfc.hu
"Mikor beléptünk a koraszülött osztályra, az ApróTalp falva elnevezés azonnal értelmet nyert. Sok-sok pici talpacska anyukája és apukája várja, hogy ezek az lábacskák otthon totyogjanak…"

November 17-e a koraszülöttek világnapja, és az Újpest FC első csapata ebből az alkalomból a SOTE II. számú Női Klinikájának PIC, vagyis koraszülött osztályára látogatott. A mozgalom színe a lila, épp ezért ezen a napon az egész klinika, sőt, a Lánchíd is lila színben pompázik, felhívva a figyelmet a csöppségekre, akik egy inkubátorban harcolnak az életükért.

Hazánkban minden tizedik gyermek koraszülött, és ebből 100-150 baba 1500 gramm alatt születik. Ezeknek a kicsiknek az ellátása speciális körülményeket, eszközöket és nem utolsó sorban speciális személyzetet igényel. Mind a szülőktől, mind a nővérektől és orvosoktól is rengeteg lelki erőt kíván a harc, amíg a pici az inkubátorból végre hazakerül.

Csapatunkban sokan apukák, ezért is tartották a fiúk fontosnak, hogy a jó ügy mellé álljanak, segítsenek ApróTalp Falva lakóinak, és az őt gondozó ápolóknak, orvosoknak. Litauszki Róbert és Gundel-Takács Bence képviselte lila-fehér fiainkat a Klinikán, egy, az első csapat által aláírt mezt vittek, mely árverezésre kerül majd, és olyan ajándékkosarakat adtak át, amik az ott dolgozó nővérek és orvosok hosszú, 12 órás műszakjait megédesítik.

Az ApróTalpak sorsáról továbbra is beszámolunk, szorítunk a sok kis hősnek, hogy mielőbb szüleik óvó karjában élvezhessék a kinti világ csodáit.

A teljes képgalériát megtekinthetik hivatalos Facebook oldalunkon, és hamarosan egy, a Klinikán készült riportkisfilmmel is jelentkezünk majd.

Hajrá ApróTalpak, hajrá, Lilák!