MOL Fehérvár FC - Újpest FC
2019. szeptember 28. 19:30

2019. szeptember 28. 19:30

A gyerekekért tekertünk
2018. december 6. - ujpestfc.hu
Ezúttal utánpótlás játékosaink és U18-as vezetőedzőnk vette ki a részét a jótékonykodásból.

Klubunk egy nagyszerű kezdeményezéshez csatlakozott, melynek keretein belül kedden két fiatal tehetségünk, Barabás Ádám és Mucsányi Márk, valamint Kovács Ervin edző biciklire pattantak, hogy róják a kilométereket és ezzel gyűjtsék a forintokat a rászoruló gyerekeknek.

Hogy pontosan miről is van szó, azt mondja el Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója: „Az Arena Mall hívott fel bennünket, hogy kitaláltak egy karácsonyi akciót, melynek keretében felállítottak egy ünnepi installációt, ahol biciklin lehet tekerni és ezzel pontokat szerezni. A pontokat pedig a nap végén pénzre váltanák, és minimum egymillió forint értékben szeretnének ajándékokat vásárolni az SOS-ben élő gyerekeknek (átmenetileg nevelőszülőknél, vagy az alapítványnál élő gyermekek – a szerk.). Magyarországon ma 23000 olyan gyerek van, akik nem tölthetik a karácsonyt a vér szerinti szüleikkel. Nekünk, mint SOS-nek két feladatunk van, egyrészt anyagilag támogassuk a nevelőszülőket, másrészt szeretnénk megkönnyíteni az életüket, hiszen az Arena olyan meglepetéseket vesz majd, amelyeket előtte a szülők összeírtak a kívánságlistára”.

A december 4-ei programról készült videós összefoglalónk itt tekinthető meg:

Lila-fehér képviselőinken kívül az Egis férfi kosárcsapata, a Veszprém Futsal együttes, a Kaposvár, valamint a Haladás röplabda csapata és több művész is tiszteletét tette az eseményen.