#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - MOL Fehérvár FC
2021. október 22. 20:00

2021. október 22. 20:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Hivatalos közlemény
2018. december 20. - ujpestfc.hu
Klubunk tájékoztatása az MLSZ Fegyelmi Bizottságának (FEB) döntésével kapcsolatban.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a december 8-i Újpest FC – MOL Vidi FC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpest 1885 Futball Kft.-t elmarasztalta és az alábbi fegyelmi büntetést rótta ki:

„… az FSZ 40. § (2) bekezdés b, pontja alapján a sportszervezetet NB I férfi felnőtt nagypályás hazai bajnokságban részvevő csapata 1 (egy) soron következő hazai mérkőzésének nézők nélküli, zárt sportlétesítményben történő megtartását rendeli el, tovább a sportszervezetet 1.000.000,- Ft (azaz egymillió forint) pénzbüntetés megfizetésére is kötelezi.”

A fegyelmi vétség a határozat alapján az alábbiakban nyilvánult meg:

- a szurkolók rasszista bekiabálása (rasszista megnyilvánulás, mely ismétlődő) - FSZ 40. § (2)

- a szurkolók rendzavaró megnyilvánulása (obszcén, sértő bekiabálások) és tiltott pirotechnikai eszközök bevitele és alkalmazása – FSZ 37. § (1)

- „D4” szektor kijáratában a rendezők és szurkolók között kialakult összetűzés, rendbontás FSZ 37. § (1)

- fotós kijelölt helyét elhagyta, szitkozódott a rendbontás miatt és szidalmazta a rendőröket, illetve egy másik fotós dobozos üdítőt fogyasztott a pályán belül - FSZ 25. §, mivel megsértette a BSZ 20. § (20) bekezdésben és a BSZ 29. §-ban előírtakat

Klubunk elítél minden olyan, nem a sportrendezvényekre, lelátókra való magatartásformát, amely másokban megbotránkozást kelt vagy mások testi épségét veszélyezteti, illetve az aktuális szabályozáson (pályarendszabály, MLSZ vonatkozó előírásai, egyéb releváns törvények, rendeletek) túlmegy, azt megszegi. Klubunk nem tűri el sem a rendezőktől, sem az alkalmazottaktól, sem pedig a szurkolóktól a lelátóra nem való jogsértő viselkedést. Viszont azokat a szurkolókat, akik békésen, a sportrendezvény élménye miatt, önállóan, barátokkal, családjukkal jönnek a mérkőzésre, nem szeretnénk, ha a büntetés elszenvedői lennének, ezért az Újpest 1885 Futball Kft. a határozattal kapcsolatban tárgyalás megtartását kérte a Szövetségtől.

 

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid