#23 Banai Dávid
Születési idő 1994. 05. 09.

Újpest FC - MTK BUDAPEST
2020. november 1. 16:00

2020. november 1. 16:00

 

Irány a Shop

 

Jegyvásárlás

 

A kezdőrúgáshoz

 

További lehetőségek

 
Interjú klubunk elnökével
2019. január 10. - ujpestfc.hu
Roderick Duchâtelettel beszélgettünk az elmúlt félévről és az előttünk álló tavaszi szezonról.

Hogyan értékelné az őszi félévet, mennyire elégedett a csapat teljesítményével?

Én sosem lehetek elégedett a csapat teljesítményével, különösen azért nem, mert mindannyian láthattuk, hogy mire képesek a fiúk, ha igazán akarnak. A második helyen kellene állnunk a bajnoki tabellán és természetesen még mindig versenyben kellene lennünk azért, hogy a Szusza Ferenc Stadionban tartsuk a Magyar Kupát.

Mennyiben változtatta meg az év eleji célokat a kupakiesés?

Így most jobban koncentrálhatunk a bajnokságra, ez a luxus nem adatott meg nekünk az elmúlt pár évben, amikor mindig a Magyar Kupában harcoltunk a sorozat legvégéig.

Milyen erősítésekkel számol a téli átigazolási időszakban?

Simon Krisztián visszatér a sérüléséből, ő az első fontos igazolás.

Úgy gondolom, hogy van elég erő a csapatban, hogy olyan stabil teljesítményre legyen képes, amely a bajnokság végén dobogós helyet kellene, hogy eredményezzen. Természetesen, mint mindig, most is készen állunk arra, hogy szerződtessünk egy olyan játékost, aki szemmel láthatóan jobb, mint bármelyik futballista nálunk azon a poszton. Ugyanakkor jelenleg 10 külföldi labdarúgóval rendelkezünk, és én nem látom, hogy melyik magyar játékost igazolhatnánk le, aki megfelel ennek a követelménynek.

Hogyan áll az utánpótlás bázis fejlesztése, milyen jövő előtt áll az akadémiánk?

Kis lépésekben haladunk előre. Már van néhány jó csapatunk, egy kiváló, és néhány nagyon tehetséges labdarúgónk. Most azon dolgozunk, hogy közelebb hozzuk őket az első számú csapathoz és még tovább.

Melyik volt Önnek a legjobb lila-fehér mérkőzés az őszi szezonban, és miért?

A Mol Vidi FC elleni találkozó volt az, amelyet 2-0-ra nyertünk és végre közel azt játszottuk azon a meccsen, amire képesek vagyunk.

Van-e valamilyen szokása, babonája Újpest meccsek előtt?

Nincs, akkor már nem sok minden van, amit én tehetek, ez már a technikai stábon és a csapaton múlik. Semmit sem tehetnék, sem közvetlenül a találkozó előtt vagy az alatt, ami befolyásolná a mérkőzés alakulását.

#23

Banai

Dávid

#23 Banai Dávid