Nagyok a kicsik közt
2019. február 18. - ujpestfc.hu
Ezúttal az U15-ös korosztályt lepték meg felnőtt csapatunk játékosai.

A Tábor utcai sporttelepünkön már javában zajlott fiatal tehetséges utánpótlás labdarúgóink edzése, mikor Siposné Lénárt Edit, a 15-ös korosztály edzője a sípjába fújt. Ekkor ékezett meg látogatóba Gundel-Takács Bence, együttesünk egyik kiváló hálóőre, és a Szombathelyi Haladás ellen a kapuba betaláló védőnk, Răzvan Horj.

Természetesen a gyerekek örültek annak, hogy példaképeik eljöttek hozzájuk, annak pedig még jobban, hogy be is álltak közéjük. A fiúk először bemelegítés gyanánt cicáztak a srácokkal, ezt követően a labdavezetést, a dekázást gyakorolhatták. Az edzés végéhez közeledve a jövő generációjának alkalma adódott kérdezni az „öregektől”. Valaki arra volt kíváncsi, milyen érzés volt pályára lépni az első élvonalbeli mérkőzésükön, de akadt olyan is, aki azt kérdezte, hogy az esetleges kudarcokat hogyan lehet feldolgozni. Az első csapat tagjai pedig készséggel válaszoltak is, majd ezt követően, mivel vendégségbe nem illik üres kézzel érkezni, előkerültek az autogram kártyák, amelyekkel meglepték a fiatalságot.


,,Nagyon jól éreztem magam a gyerekek között, jó volt látni, hogy ilyen ügyesek az U15-ös korosztály tagjai. Ahol tudtam, segítettem a srácoknak egy-két jó tanáccsal, és hál Istennek most is rengeteget kérdeztek tőlünk, látszott rajtuk, hogy kíváncsiak voltak. Azt külön öröm volt tapasztalni, hogy már most milyen profin állnak a dolgokhoz a labdarúgópalánták, és nemcsak úgy elvannak az Újpestben, hanem fejlődni szeretnének és el akarnak jutni oda, ahol mi vagyunk” – fogalmazott 35-ös számú játékosunk a tréning végén. ,,Kiválóan sikerült ez a mai este, ezek a fiúk úgy élnek-halnak a fociért, mint mi. Jó volt velük lenni, mozogni, remélem, hogy tudtam nekik segíteni a tanácsokkal” – zárta a gondolatsort Răzvan Horj.