#1 Pajovic Filip
Születési idő 1993. 07. 30.
A 217. Újpest FC - MTK Budapest bajnoki mérkőzés következik
2019. március 1. - ujpestfc.hu
Csapatunk az eddigi 82 győzelem mellett 53 döntetlent ért el a kék-fehérek ellen, míg 81-szor az MTK nyert.

Szombaton 17:00-kor a két együttes között a 217. bajnoki találkozó következik az élvonalban. Magyarországon ez a párosítás minden idők második legpatinásabb párharca (jegyvásárlással kapcsolatos információk ITT érhetők el). Az eddigi 216 Újpest - MTK bajnoki meccs mérlege minimális újpesti fölényt mutat.

  

Az élvonalban első alkalommal 1905. április 2-án találkozott a két együttes. A Millenárison megrendezett bajnoki találkozón nagy csatában az MTK szerezte meg a három pontot (MTK-Újpest: 2-1). Első gólunkat Prácser szerezte a kék-fehérek ellen. Az első újpesti győzelmet 1910-ben ünnepelhettük: a Hungária körúton 2-0-ra vertük a házigazdákat. Az 1922-ben átadott Megyeri úti stadionban az MTK volt a harmadik csapat, amelyet fogadtunk, de a stadionunkban lejátszott első mérkőzésen nem esett gól. Otthonunkban az első MTK elleni győzelemig egészen 1927-ig kellett várni, akkor Fogl III góljával nyertünk 1-0-ra. 

A 2009/2010-es bajnokság őszi idényében a Szusza Ferenc Stadionban mérkőzött meg a két csapat. A 2009. október 24-én lejátszott találkozón, izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyertünk, ám a tavaszi visszavágó fordulatai még ezt a meccset is sokszorosan felülmúlták. A Hungária körúti meccsen Pál András négy góljával már 4-1-re vezettek a kék-fehérek, de Korcsmár Zsolt és Vaskó Tamás góljaival, valamint Dusan Vasziljevics triplájával 5-4-re győztünk a Hidegkuti Nándor Stadionban.

A 2010/2011-es szezon őszi mérkőzésén is remek összecsapásnak lehettünk szemtanúi. Együttesünk fölényét mutatta a 6:16-os szögletarány is, a lehetőségeinket azonban nem sikerült kihasználni. Az utolsó percben, egy szöglet után Tischler fejese utat talált kapunk hálójába, így az MTK szerezte meg a győzelmet (1-0). Sportszerű mérkőzés volt, a meccs egyetlen sárga lapját a gólszerző kapta túlzott gólörömért. A tavaszi összecsapáson sikerült visszavágni a vereségért, hiszen a 2011. március 20-án lejátszott hazai mérkőzésen 1-0-s félidőt követően 2-1-re nyertünk Jarmo Ahjupera, valamint Balajti góljával.

A szezon végén az MTK búcsúzni kényszerült az élvonaltól, így a 2011/2012-es bajnoki kiírásban nem találkoztunk a kék-fehérekkel, akik azonban magabiztosan jutottak vissza az NB I-be, miközben a Magyar Kupában egészen a döntőig meneteltek NB II-es csapatként is. 

A 2012/2013-as szezonban az odavágón Balogh Balázs pontos beadása után Kabát Péter fejjel szerezte meg a vezetést. Később Alessandro Iandoli lábáról pattant Balajcza kapujába a labda, majd Csiki Norbert is eredményes volt, így a bajnokság első felében nem sikerült pontot szereznünk a kék-fehérek ellen. A visszavágón Dusan Vasziljevics góljával egészen a 90. percig vezettünk, de Kanta József a lefújás előtt egyenlített, így megosztoztunk a pontokon ellenfelünkkel.

 

A 2013/2014-es szezon őszi bajnokiján - amely egyben Nebojsa Vignjevics bemutatkozó mérkőzése is volt - Juanan fejesével hoztuk el a három pontot a Hidegkuti Stadionból.

A visszavágóra 2014. május 3-án került sor a Szusza Ferenc Stadionban. A vendégek már a 6. percben, Nagy János góljával megszerezték a vezetést, amit Vass Ádám az 56. percben tovább növelt. A második játékrészben Heris kiállítása miatt még nehezebb dolgunk volt. Kanta a 77. percben, míg Torghelle a 87. percben szerzett gólt, így a végén 0-4-re nyert az MTK.

A 2014/2015-ös idény első mérkőzését a Bozsik Stadionban rendezték, ahol Balogh Balázs 85. percben szerzett góljával nyertünk 0-1-re.

A visszavágóra 2015. május 16-án került sor hazai pályán. Az első félidőben nem született gól, de a második játékrészben Litauszki Róbert a 74. percben szerzett gólt csapatunk számára. Ez volt a mérkőzés egyetlen találata, így ismét 1-0-ra nyertünk, akárcsak az őszi fordulóban.

A 2015/2016-os szezon első mérkőzésén Diagne szerezte meg csapatunknak a vezetést, majd a 48. perben Bardhi is betalált. Torghelle 63. percben szépített, majd Kanta a 88. percben egyenlített.

.

A 2015. szeptemberi első mérkőzés után a 2016. februári összecsapás is döntetlennel zárult. Februárban Nemanja Adric a 8. perben szerezte meg a vezető gólt csapatunknak, amire Torghelle Sándor válaszolt a 45. percben. A második játékrészben nem esett gól.

A szezon utolsó párharcára márciusban került sor az OTP Bank Liga 23. fordulójában. A mérkőzés első gólját a hazaiak szerezték az 58. percben Strestik Mareknek köszönhetően. Szűk 20 perccel később Enis Bardhi egalizálta az eredményt, azonban Hrepka Ádám a meccs hajrájában újra vezetést szerzett az MTK-nak, amire már nem tudtunk válaszolni.

A 2016/2017-es szezonban a 7. fordulóban találkoztunk először az MTK együttesével. A mérkőzésen egyik csapat sem szerzett gólt, így pontosztozkodásra került sor.

A 2016. december 3-án megrendezésre kerülő visszavágón a csapatok ismét megosztoztak a pontokon. A mérkőzés 16. percében Enis Bardhi talált a kék-fehérek kapujába. Találatunkat a második félidő elején Poór Patrik egalizálta. Több gól már nem esett a mérkőzésen, így csapatunk mindössze egy ponttal térhetett haza az Új Hidegkuti Nándor Stadionból.

 

A harmadik mérkőzésre 2017. április 29-én került sor. Sokáig úgy nézett ki, hogy az első félidő nem hoz gólt, azonban a 45. percben Torghelle Sándor értékesített egy ellenünk ítélt büntetőt. A 84. percen Enis Bardhi szintén tizenegyesből egyenlítette ki hátrányunk. A három pont sorsáról Hrepka Ádám a 90. percben döntött.

 

A 2016/2017-es szezon végén az MTK kiesett az első osztályból, így a tavalyi bajnoki pontvadászatban nem találkoztunk szombati ellenfelünkkel, ugyanakkor a Magyar Kupa-sorozat negyeddöntőjében összemértük erőnket a kék-fehérekkel. Összesítésben 4-4-es végeredmény született (2-1, 3-2), de a több idegenben lőtt gólnak köszönhetően csapatunk jutott az elődöntőbe.

 

Az idei bajnoki szezont az MTK ellen kezdtük meg. A találkozó 13. percében, egy szép összejátékot követően Pávkovics lőtt a vendégek kapuja felé, pár minutummal később Pajovic védte Kulcsár kapura tartó lövését. A mérkőzés 25. percében Lencse góljának köszönhetően a kék-fehérek megszerezték a vezetést. A második félidő 83. percében egy pontrúgást követően, Tischler fejelt a vendégek kapujába, ám a gólját les miatt érvénytelenítették. A hosszabbításban Balázs buktatta a kapu felé tartó Lencsét a 11-es pont környékén, emiatt Kassai játékvezető büntetőt ítélt az MTK-nak, amelyet Kanta be is lőtt, így állítva be a 2-0-s végeredményt. 

2018.10.27-én csaptunk össze a hazai pontvadászatban újra az MTK-val, ezúttal a találkozó az Új Hidegkuti Nándor Stadionban került megrendezésre. A mérkőzés 16. percében Mijuško Bojović buktatta Torghellét a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutott a hazai gárda, amelyet Bognár értékesített. Bár lehetőségeink akadtak, az eredményt nem tudtuk megváltoztatni, így nyert a mostani vendégünk 1-0-ra.

 

 

#1

Pajovic

Filip

#1 Pajovic Filip