MOL Fehérvár FC - Újpest FC
2019. September 28. 19:30

2019. September 28. 19:30

Szurkolói információk a március 9-i meccsel kapcsolatban
2019. March 7. - ujpestfc.hu
Gyülekező, beléptetés, parkolás, büfé - minden, amit tudni szeretnél a szombathelyi mérkőzésről.

Az Újpest FC március 9-én Szombathelyen, a HALADÁS Sportkomplexmuban csap össze a Haladás csapatával.

Cím: 9700, Szombathely, Rohonci út 3.

Gépkocsi parkolás: A vendégszurkolók számára a stadiontól 200 m-re a Kenderesi úton áll rendelkezésre parkoló!

Gyülekezés: A város határában a rendőrség gyülekezési pontot jelölt ki a vendégszurkolók számára a melléklet szerint, kérjük használják a saját kényelmük és biztonságuk érdekében. Decathlon Áruház parkolója (9700 Szombathely, Bálványkő u. 3., M86-os főút, illetve a 87-es számú főközlekedési út – Zanati u. forgalmi csomópontjában, „elkerülő körgyűrű”).

Beléptetés:

  • A vendégszektor jele: E

  • Forgókapus beléptető rendszer üzemel a stadionban, amelyen a beléptetés 15:45 órakor kezdődik

  • Fontos információ a beléptető kapukkal kapcsolatban, hogy az érkező szurkoló ne forgassa át maga előtt a rendszert, mert akkor nem tud majd belépni. Amennyiben egy jeggyel másodszor próbálnak majd belépni, a rendszer „ismételt” felirattal jelzi, hogy a belépő már felhasználásra került. Abban az esetben, ha a belépő érvényes, de a szurkoló eltéveszti a szektort, a rendszer a „téves kapu” kiírással tájékoztatja erről a szurkolót és a rendezőket.

  • Kérjük szurkolóinkat, hogy a beléptető kapuba ne teljesen szemben, hanem vállukat kissé előrefordítva, oldalazva lépjenek be.  Amennyiben táskával, vagy csomaggal érkezik a mérkőzésre, azt maga elé szorítva lépjen be a forgókapuba, a táska pántja, vagy ruházata ne akadjon be. Amennyiben mégis valamilyen probléma adódna, és a kapu megáll, kérjük szurkolóinkat, hogy ne kezdjék feszegetni, lökdösni azt, hanem figyeljenek a rendezők instrukciójára.

Szurkolók ellátása:  A vendégszektorban büfé és illemhelyek várják a szurkolókat.

Szurkolói magatartás:

  • Kérjük a szurkolókat, hogy a mérkőzésen kizárólag sportszerűen biztassák a csapatokat, tartózkodjanak a rasszista, gyűlöletre uszító, másokban félelmet keltő, vagy másokat megbotránkoztató, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő megnyilvánulásoktól, illetve a pirotechnikai eszközök használatától, ugyanis ellenkező esetben a két klub komoly büntetést kaphat a Magyar Labdarúgó-szövetségtől.

  • Felhívjuk a figyelmet, hogy az a transzparens vihető be a sportlétesítmény területére, amely nem bír mások iránti gyűlöletre uszító, nem a sportszerű szurkolással, buzdítással összefüggő tartalommal (például politikai tartalom), vagy nem tartalmaz egyébként jogszabály által tiltott önkényuralmi jelképet. A beléptetésnél a rendezők ezeket a feltételeket ellenőrzik, és döntenek a transzparens megfelelősségéről, felhasználhatóságáról. Fontos hangsúlyozni, hogy a megfelelő tartalommal bíró transzparensek a stadionban csak úgy helyezhetőek ki, ha reklámot nem takarnak, és nem akadályozzák a menekülési útvonalakat használhatóságát.

  • Tájékoztatjuk továbbá a szurkolókat, hogy az Sztv. rendelkezése értelmében elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvényen vagy a sportrendezvények biztonságáról szóló kormányrendelet hatály alá tartozó sportrendezvényen az arcát oly módon eltakarva (ruhaneművel, illetve egyéb tárggyal) jelenik meg vagy tartózkodik, amely alkalmas arra, hogy meghiúsítsa a személyének a hatóság vagy az eljáró hivatalos személy által történő azonosítását.

Kérjük a szurkolókat, hogy fokozottan ügyeljenek a Stadion rendjére, tisztaságára, állagára, segítsék a rendezők munkáját.