MOL Fehérvár FC - Újpest FC
2019. September 28. 19:30

2019. September 28. 19:30

Lacina Traoré interjú
2019. March 7. - ujpestfc.hu
Szóba került a család, legemlékezetesebb mérkőzés, első benyomások Budapestről és kiderült, melyik szuperhős a kedvence 90-es számú játékosunknak.

Lassan két hete vagy itt, edzel a többiekkel. Mik a benyomásaid az együttesről, a társakról és a stábról?

Úgy érzem, hogy egy remek csapat van itt Újpesten, a szakmai stábbal nagyon jól lehet együtt dolgozni. Sok jó játékosunk van, akikkel akár komolyabb eredményeket is el tudunk majd érni. Nebojsa Vignjeviccel minden trénigen beszélünk, egy jó edző, akivel folyamatosan fejlődhet az együttes.

Volt már időd Budapesten körülnézni? Hogy tetszik a város?

Még nem volt időm mindent kipróbálni és megnézni, mivel nemrég vagyok itt, de tetszik a város. Jó itt lenni, ami miatt igazából különbözik az eddigi lakhelyeimtől, hogy kevesebben beszélnek franciául.

Mi a véleményed a magyar bajnokság színvonaláról?

Láttam már egy pár meccset a bajnokságból, egészen jó iramú a liga és ideálisnak tűnik arra, hogy én is újra megtaláljam a ritmust.

Három gyermek édesapja vagy, akik jelenleg Párizsban vannak. Hogyan és milyen gyakran tartod velük a kapcsolatot?

Mindennap beszélünk telefonon vagy Skypeon. Nemsokára meg is látogatnak, hiszen Párizs mindössze két órányi repülőútra van. Hétvégenként biztos lesz rá lehetőség, hogy eljöjjenek Budapestre.

A nagycsalád fogalma nem ismeretlen számodra. 17 testvér mellett mennyire volt egyszerű felnőni?

Odahaza Afrikában nagyon fontos a család. Ahogy mondtad, 17 testvérem van és mindig óriási öröm, ha sikerül összehozni a famíliát. Nagyon sokat jelent nekem az, hogy számíthatok rájuk és gyerekként is számíthattam mindenkinek a támogatására. Egy részük Franciaországban, a másik részük pedig Elefántcsontparton él, Magyarországon még egyikük sem volt, de talán lesz rá lehetőség, hogy meglátogassanak itt, Újpesten.

Melyik mérkőzésedre emlékszel vissza a legszívesebben?

Huhh, ez nehéz, de talán a legnagyobb hatással az a meccs volt rám, amikor a Cluj/Kolozsvár játékosaként megszereztem az első gólomat az Európa-ligában a Köbenhavn/Koppenhága ellen, még 2009-ben (2-0-ra nyert hazai pályán a CFR – szerk.). Ez volt az első találatom, amit egy európai, nemzetközi találkozón szerezhettem és emiatt ez a mérkőzés nagyon emlékezetes nekem. 

Mik a céljaid Újpesten?

Az a célom, hogy minél jobban segíthessem a klubot, hogy minden képességemmel és erényemmel azon legyek, hogy a csapat jó eredményeket tudjon elérni.

A végére könnyedebb kérdéseket tartogattunk neked. Ha választhatnál egy állatot, amivé átváltozhatnál, mit és miért mondanád?

Azt hiszem az elefántra esne a választásom. Nagy és nyugodt, és ez az állat Elefántcsontpart jelképe is, de főleg a nyugodtsága miatt mondanám.

Napjainkban rendkívül népszerűek a szuperhős filmek. Szerinted egy képzelt csatában Batman vagy Spiderman nyerne?

Szeretem a szuperhősös filmeket és mivel Batman a kedvencem, ezért egyértelműen ő nyerne.

Mivel töltöd a szabadidőd, mik a hobbijaid?

A legfőbb hobbim az alvás. Imádok aludni, ha hazaérek egy-egy edzés után, mellette még egy kis Playstationözés is belefér. Alvás és PS, ezek a legjobbak.